Het Goeman Scott Cycling Team wil ook dit jaar scoren

Door Jan Geys -

  • Sport

Het Goeman Scott Cycling Team wil ook dit jaar scoren

Het Goeman Scott Cycling Team stelde vandaag in het Belgische Everberg zijn troepen voor waarmee het het nieuwe seizoen tegemoet gaat. Het team draait ondertussen al meer dan 25 jaar rond in het MTB-peloton, maar de honger naar een nieuw seizoen is nog steeds even groot. Het Goeman Scott Cycling Team wil op zo veel mogelijk fronten scoren en om dat doel waar te maken, haalde het team tijdens de afgelopen wintermaanden enkele interessante transfers binnen. 

Lotte Koopmans

Het is ondertussen al heel wat jaartjes geleden dat er nog eens een vrouwelijke eliterenster de kleuren verdedigde van het Goeman Scott Cycling Team, een lacune die in 2019 wordt opgevuld door Lotte Koopmans. Naast een hele rits dichte ereplaatsen was de Nederlandse vorig seizoen nog goed voor winst in de 3 Nations Cup van Erezée en op Cyprus heeft ze ondertussen ook al haar eerste wedstrijdkilometers van het nieuwe seizoen achter de rug. In een sterk deelnemersveld eindigde ze er als vijftiende. Waar ze tot vorig jaar vooral op zichzelf was aangewezen tijdens de buitenlandse wedstrijden, kan ze nu voor het eerst rekenen op de steun van een team tijdens de belangrijkste afspraken van het seizoen. En ook voor Lotte Koopmans zijn dat de wereldbekerwedstrijden.

Erno McCrae – Jochen De Vocht

Erno McCrae en Jochen De Vocht zijn de twee eliterenners van het team. Jochen (rechterfoto) ziet broer Bart wel verdwijnen uit het team. Zelf opent hij tijdens de eerste maanden van het seizoen de jacht op een laatste UCI-punt dat hem aan de start moet brengen van de wereldbeker MTB. Volgens het reglement ben je pas startgerechtigd vanaf twintig punten en De Vocht telt er momenteel 19. Indien dit lukt, staan Nove Mesto en Lenzerheide, de twee omlopen die hem het beste liggen, met rood omcirkeld. Erno McCrae hoopt dan weer enkele banken vooruit te schuiven in de wereldbeker. Vorig seizoen bleef hij met een top zeventig notering licht onder zijn eigen verwachtingen, maar dat weerhoudt hem er niet van om de lat voor 2019 weer wat hoger te leggen. De ex-Belgisch kampioen bij de beloften hoopt dit jaar ergens tussen plaats 40 en 50 uit te komen in de wereldbeker. En tegen een selectie voor het EK zou hij ook geen nee zeggen. Met een derde plaats in de Epic200 in het Belgische Waver begon het nieuwe seizoen van Erno McCrae alvast goed.

Tom Van Ingelgom – Lukas Malezsewski

Net zoals Erno McCrae en Jochen De Vocht heeft ook Tom Van Ingelgom (linkerfoto) zijn studies ondertussen afgerond. Het drietal was het unaniem eens dat dit een positieve invloed heeft gehad op de winterse trainingen van de voorbije maanden. Voor het eerst was er in deze periode van het jaar ook tijd en ruimte voor een buitenlandse stage. Tom windt er geen doekjes om op de vraag waar zijn doelen liggen dit jaar: het BK bij de beloften staat met stip op één! Van Ingelgom is trouwens nieuw bij het team en dat is ook het geval voor Lukas Malezsewski. Die laatste heeft net zoals Lotte Koopmans zijn eerste wedstrijdkilometers al in de benen. En indien de resultaten daarvan een voorbode mogen zijn voor het nieuwe seizoen, dan ziet het er veelbelovend uit. In het Zuid-Afrikaanse Stellenbosch won hij begin februari de eerste wedstrijd van de UCI Junior Series (de opvolging van de wereldbeker MTB van de junioren) en in het Spaanse Banyoles werd hij tweede.

Manon Bontemps – Kwinten Bamelis

Manon Bontemps en Kwinten Bamelis zijn de jonkies in het team. Voor hen gaat de leerschool bij de aspiranten verder.

Dirk Beullens – Telly Parys

Bij de masters tot slot worden de teamkleuren verdedigd door Dirk Beullens en Telly Parys. Beullens zien we regelmatig in marathons, duatlons of een canicross opduiken, Parys legt de focus dit seizoen vooral op de wedstrijden van de Belgian Ardennes Marathon Series.

Het team kan je hier volgen: www.facebook.com/goemanscottcyclingteam

Foto’s copyright Goeman Scott Cycling Team

DoorJan Geys