Intense Tracer 27,5 C: de nieuwe carbon enduro

16 February 2017 — Paul Humbert

Intense vernieuwde onlangs zijn Tracer 27,5 C voor het modeljaar 2017 en volgens het merk moet deze bike nieuw leven blazen in een oude naam. Ontdek hier de eerste informatie, de prijzen en de beschikbare modellen:

Normaal gezien is het Jeff Steber, de charismatische designer die zijn naam gaf aan de JS-vering, die de fietsen van Intense ontwikkelt. Voor de Tracer 27,5 C trok Intense echter naar Spanje, en meer bepaald naar het designbureau Cero.

Cesar Rojo, de man achter Cero, is ondertussen druk bezig om zijn eigen merk te ontwikkelen (Unno), maar dat weerhoudt hem niet om ook nog samen te werken met verschillende grote namen uit de industrie (Mondraker, Intense, …).

Zoals wel vaker het geval is bij Intense, is de Tracer 27,5 C beschikbaar in twee verschillende afwerkingsniveaus. De eerste, en duurste, kreeg de naam SL Carbon mee. Deze SL Carbon kent een betere afwerking, weegt 200 gram minder, heeft titanium bouten en een carbon link. De standaard versie is gemaakt uit een klassieker carbon en heeft een aluminium link.

De nieuwe Intense Tracer 27,5 C heeft een balhoofdhoek van 65,5 graden, een liggende achtervork van 432 millimeter en een bracket dat zich 343 millimeter boven de grond bevindt. De reach bedraagt 436 millimeter in de maat M en de stack van de fiets 600 millimeter.

Het topmodel, de Factory-versie, weegt 12,3 kilogram en de Elite-versie 12,7 kilogram. De Pro, Expert en Foundation-versies wegen respectievelijk 12,8, 13,2 en 13,7 kilogram, allen in maat M.

De lagers op de fiets zijn groter dan voorheen en zowel vooraan (110 millimeter) als achteraan (148 millimeter) adopteerde Intense de Boost-standaard. Achteraan heeft de fiets een veerweg van 165 millimeter, vooraan 160 millimeter.

Natuurlijk is de doorvoer van de kabels intern en er zijn ook beschermingen geïntegreerd in het frame.

De prijzen zijn, zoals steeds het geval is bij Intense, aan de hoge kant:

Tracer frameset (SL): 4198 euro. Tracer Foundation (standaard frame): 5298 euro.

Tracer Expert (standaard frame): 6294 euro. Tracer Pro (SL): 7698 euro.

Tracer Elite (SL): 8198 euro. Tracer Factory (SL): 11998 euro.

Onze Italiaanse collega’s van MTBCult mochten reeds een test uitvoeren met de nieuwe Tracer en dit is hun eerste conclusie: “Na een maand rondgereden te hebben met de Intense Tracer 27,5 C, kunnen we het volgende zeggen: Dit is misschien geen fiets om alle dagen mee op pad te gaan en al zeker niet voor op fietspaden en smalle en trage paden, maar het is zeker één van de beste wapens voor endurowedstrijden. Snelheid en de moeilijkste paden schrikken de Intense Tracer 27,5 C niet af en het is daar dat hij uitblinkt. Hij gaat razendsnel.”

Meer info op de website http://www.intensecycles.com

Hier kan je onze test van de Intense Carbine nalezen: www.vojomag.nl/test-intense-carbine-29-c-california-love-2/