Jaroslav Kulhavy richt eigen team op met … Specialized

Door Jan Geys -

  • Sport

Jaroslav Kulhavy richt eigen team op met … Specialized

De Tsjech Jaroslav Kulhavy verlaat na acht seizoenen het Specialized Racing Team om zijn eigen team op te richten, het Jaroslav Kulhavy Cycling Team. Qua materiaal zal er niet al te veel veranderen voor de olympische kampioen van 2012, want ook in 2019 kan hij nog steeds een beroep doen op Specialized.

Kulhavy geeft in een persbericht toe dat het voorbije seizoen niet meteen het succesvolste uit zijn carrière was. In maart wist hij nog wel de eindzege in de Cape Epic binnen te rijven, maar in de wereldbeker MTB en tijdens de kampioenschappen wilde het niet lukken voor de Tsjech. Daarom vond hij het tijd voor verandering. Zijn eigen project moet hem een hernieuwde motivatie geven om de komende twee seizoenen weer mee te draaien met de wereldtop.

Photo by Shaun Roy/Cape Epic/SPORTZPICS

Toch verandert er niet zoveel voor de boomlange Tsjech, want ook nu kan Kulhavy nog steeds op de steun van Specialized rekenen. Hierdoor zou Kulhavy, samen met de Amerikaan Howard Grotts, toch zijn titel kunnen verdedigen in de Cape Epic. Daarnaast legt Kulhavy de focus de komende seizoenen vooral op de wereldbeker en het wereldkampioenschap, maar ook op de Olympische Spelen van Tokio 2020.

Alan Hatherly naar Specialized Factory Racing

De plaats van Jaroslav Kulhavy bij Specialized Factory Racing wordt ingenomen door de Zuid-Afrikaanse wereldkampioen bij de beloften, Alan Hatherly. Die Hatherly kondigde zijn transfer  op nieuwjaarsdag al aan, maar dat bericht liep wat verloren in het feestgedruis.

Eerder raakte ook al bekend dat Kate Courtney het Specialized Racing Team heeft verlaten: www.vojomag.nl/news/kate-courtney-en-lars-forster-bevestigen-transfer-naar-scott-sram.

DoorJan Geys