Kate Courtney en Lars Forster bevestigen transfer naar Scott-Sram

Door Jan Geys -

  • Sport

Illustratieve afbeelding van het artikel: "Kate Courtney en Lars Forster bevestigen transfer naar Scott-Sram"

Zonder al teveel toeters en bellen postte het Scott-Sram Team op sociale media de komst van wereldkampioene Kate Courtney en Europees kampioen Lars Forster. Beide transfers waren al langer een goed bewaard geheim in de paddocks.

Het lijkt wel of Scott-Sram koud gepakt werd deze week doordat Lars Forster in zijn nieuwe teamkit aan de start verscheen van een veldrit in Zwitserland. Meteen werden de geruchten bevestigd zonder dat het team met een officiële mededeling naar buiten gekomen was. Nu volgde die mededeling wel (via Facebook), maar op officiële foto’s moeten we nog wachten tot midden januari, aldus het nieuws op de website van het team.

Wie in september zijn geld durfde inzetten op Kate Courtney deed toen gouden zaakjes. Kate won het wereldkampioenschap XC, maar het lijkt erop dat de gesprekken tussen de Amerikaanse en Scott-Sram al voor haar wereldtitel een aanvang kenden. Op de website van Scott-Sram lezen we dat “het team al voor de wereldkampioenschappen in het talent van Kate Courtney geloofde. We zijn er zeer optimistisch over dat haar wereldtitel slechts de eerste vonk is van een hele reeks. Welkom in het team, Kate!”

[field name=iframe]

“Dit team geeft me een geweldige kans om met een legende als Thomas Frischknecht te mogen werken. In het team hangt een unieke sfeer. Ondanks de vele kampioenen en zeges blijft het team toch op alle vlakken enthousiasme en liefde voor de sport uitstralen. Ik ben vereerd dat ik aan de zijde van Nino Schurter mag rijden en ben benieuwd wat we samen kunnen bereiken”, aldus Kate Courtney.

Naast wereldkampioene Kate Courtney komt ook Lars Forster het team versterken. Tijdens het Europees kampioenschap in Glasgow wist de 25-jarige Zwitser voor het eerst uit de schaduw te treden van zijn illustere landgenoot Nino Schurter.

“Het is een groot voordeel om me met het oog op de Olympische Spelen verder te kunnen ontwikkelen aan de zijde van Nino Schurter. Sinds het begin van mijn carrière droom ik er al van om ooit deel te mogen uitmaken van het team van mijn idool, Thomas Frischknecht”, vertelt Lars Forster.

Naast Courtney en Forster blijven zoals eerder al gemeld enkel Nino Schurter en Andri Frischknecht nog aan boord. Voor Matthias Stirnemann en Michiel van der Heijden is er in 2019 geen plaats meer bij Scott-Sram.

Foto’s copyright Scott-Sram

Door Jan Geys