Jenny Rissveds maakt in 2019 haar comeback … op een Specialized

Door Jan Geys -

  • Sport

Jenny Rissveds maakt in 2019 haar comeback … op een Specialized

In het Zweedse magazine Cycling Plus lazen we het bericht dat Jenny Rissveds aan een comeback in het profpeloton zou werken, en dat met haar eigen team … dat ondersteund zal worden door Specialized! Een pikant detail als je weet waar de laatste aanwinst van Scott-Sram, wereldkampioene Kate Courtney, vandaan komt en bij welke ploeg Jenny Rissveds reed tot ze besliste om een pauze in te lassen!

Met Jenny Rissveds lijkt het ondertussen beter te gaan. Afgelopen zomer wist ze zich opnieuw tot Zweeds kampioene crosscountry te kronen en ze begon in alle stilte plannen te maken voor een comeback. Aan haar comeback koppelt ze ook een maatschappelijk doel. Zo wil ze, volgens onze bron CyclingPlus.se, de kinderrechten onder de aandacht brengen. Daarvoor kan ze rekenen op de steun van heel wat partners … waaronder Specialized.

Maar laat ons duidelijk zijn, Rissveds maakt geen deel uit van het fabrieksteam van Specialized. Net zoals Jaroslav Kulhavy en het Oostenrijkse toptalent Laura Stigger is ze een van de atleten die individueel ondersteund zal worden door het Amerikaanse merk. Ze maakt haar comeback dan ook in de schoot van haar eigen team. Uiteraard mogen we niet verwachten dat de 24-jarige Zweedse meteen terug zal meedraaien op het hoogste niveau, maar het zou geweldig zijn indien dit persoonlijke project haar opnieuw op de goede weg helpt.

Bron: CyclingPlus.se

DoorJan Geys