Jolanda Neff dan toch naar Stellenbosch

Door Jan Geys -

  • Sport

Jolanda Neff dan toch naar Stellenbosch

Goed nieuws voor de fans van de Zwitserse Jolanda Neff. De wereldkampioene stuurde op zondagavond vanuit het Spaanse Chelva een videoboodschap de wereld in dat de dokters haar groen licht hebben gegeven om komende zaterdag toch deel te nemen aan de eerste wereldbeker MTB van 2018 in het Zuid-Afrikaanse Stellenbosch.

Eerst een korte opfrissing voor zij die het al vergeten moesten zijn. Tijdens de voorbije wereldbeker cyclocross in Hoogerheide kwam Jolanda Neff samen met Pauline Ferrand-Prévot zwaar ten val. Het verdict was vooral voor de Zwitserse heel hard. Een sleutelbeen- en elleboogbreuk hielden haar van de wereldkampioenschappen cyclocross en ook de eerste world cup van het nieuwe seizoen zou, volgens de eerste berichten toen, niet haalbaar zijn.

Zou, want amper vijf weken later nam de wereldkampioene gisteren in het Spaanse Chelva voor het eerst voorzichtig deel aan een xc-wedstrijd. Hoge verwachtingen had ze niet voor de start, maar een kleine anderhalf uur later was het wel diezelfde Neff die het zegegebaar mocht maken. Meteen haar eerste zege als wereldkampioene.

Neff ging er de Braziliaanse Raiza Goulao en haar teamgenote Maja Wloszczowska met maar liefst meer dan drie minuten vooraf. ‘s Avonds volgde er dan via haar Facebookpagina het heuglijke nieuws dat haar herstel beter verliep dan verwacht en dat ze vandaag, maandag, alsnog het vliegtuig naar Zuid-Afrika zal nemen om er deel te nemen aan de eerste world cup MTB van 2018 in Stellenbosch.

De videoboodschap van Jolanda Neff zie je hieronder. Vanaf seconde 56 licht ze haar plannen in het Engels toe:

[field name=iframe]

Foto copyright Facebook/Kross Racing Team

DoorJan Geys