Komoot: het vinden van gepersonaliseerde routes is nu makkelijker dan ooit

Door Jan Geys -

  • Natuur

  • Techniek

Komoot: het vinden van gepersonaliseerde routes is nu makkelijker dan ooit

De digitale routeplanner komoot kondigt de lancering van nieuwe Inspiratie features aan. Hiermee kunnen gebruikers routes vinden met een specifiek startpunt. Daarnaast hebben ze de mogelijkheid om hun zoekopdracht verder te verfijnen met gedetailleerde filters voor hoogteverschil, tijdsduur, afstand en nog veel meer. En komoot heeft ook verbeteringen aangebracht aan de kaartweergave.

In een eerder artikel beschreven we al uitgebreid onze ervaringen met komoot (lees: Komoot: onze ervaringen, tips en waarom we het nog meer gaan gebruiken). Bij de digitale routeplanner zit men echter niet stil en vandaag kondigt komoot enkele updates aan die ons het leven (lees, het plannen van routes) nog makkelijker moeten maken.

Inspiratie

Spendeer je liever meer uren op je fiets dan achter het computerscherm op zoek naar de mooiste routes? Dan kan je via de nieuwe Inspiratie feature rekenen op de hulp van komoot om snel je volgende trip te plannen vanaf het handigste startpunt voor jouw situatie en locatie.

Of het nu via je huidige locatie, een specifiek adres (zoals een station, parkeerplaats of vakantie-accommodatie) of een geplaatste speld op de kaart is: op de nieuwe Inspiratie-kaart kun je het exacte punt waar je wilt beginnen selecteren, en zo naar de beste Tours vanaf dat punt zoeken. Op mobiel kun je kiezen voor Tours die ‘starten waar jij bent’ en de kaart het werk voor je laten doen door je exacte locatie te gebruiken.

De komootkaart staat vol met highlights die door de community worden aanbevolen, denk daarbij aan mooie singletracks, vergezichten, bergpassen of zelfs monumenten. Ook door op zo’n highlight op de kaart te klikken, krijg je voortaan een aanbod routes te zien waarin deze highlight is opgenomen.

Naast een duidelijk overzicht van de beschikbare routes in een bepaald gebied, biedt de nieuwe Inspiratie feature ook de mogelijkheid om zoekopdrachten te personaliseren. Zo kan je routes filteren op hoogteverschil, tijdsduur, moeilijkheidsgraad en afstand. Uiteraard kan je ook het sporttype veranderen (mountainbiken, wandelen, hardlopen, …) of zelfs het type ondergrond (verhard of onverhard) en het type route (rondje of heen en terug) kiezen.

Daarnaast heeft de nieuwe kaartweergave bewegende markeringen die de richting van de route aangeven, hebben de Tour-lijnen verschillende kleuren om makkelijk het verschil tussen de voorgestelde routes te zien en worden de verschillende startpunten duidelijk aangegeven, zodat je makkelijker de opties kunt vergelijken. Als je de kaart verplaatst, verschijnt er meteen een knop waarmee je in het nieuwe gebied naar routes kunt zoeken.

Al deze nieuwe features zijn te vinden onder het tabblad Inspiratie.

Meer info via www.komoot.com/nl-nl/discover

DoorJan Geys