Kristian Hynek vindt ... chocolademerk als nieuwe sponsor

Sport
17 January 2019 — Jan Geys

De Tsjech Kristian Hynek moest na het opdoeken van het Canyon Topeak Racing Team op zoek naar een nieuwe werkgever en richtte dan maar zelf een team op met een … chocolademerk als sponsor. Het nieuwe Vitalo-Future Cycling Team zal op fietsen van Canyon rijden. 

Kristian Hynek was in 2018 samen met Alban Lakata nog goed voor ritwinst in de Cape Epic en een tweede plaats in de eindstand van diezelfde wedstrijd. Maar net als de Oostenrijker moest hij aan het einde van het seizoen op zoek naar een nieuw team omdat Canyon de stekker uit het team trok.

Lakata vond eerder al onderdak bij Bulls (www.vojomag.nl/news/alban-lakata-wordt-ploegmaat-van-karl-platt) en ook de 38-jarige Tsjech bleef niet bij de pakken zitten en richt nu zijn eigen team op, Vitalo-Future Cycling. Vitalo is een Tsjechisch chocolademerk en Future Cycling is de fietsenwinkel van Hynek in de Tsjechische hoofdstad Praag.

De komst van chocolademerk Vitalo in het mountainbiken is trouwens geen primeur, eerder was Milka ook al enkele jaren hoofdsponsor van het team van Bart Brentjens.

Hynek zal in ieder geval niet aan een nieuwe fiets moeten wennen, want hij kan ook het komende seizoen rekenen op de steun van Canyon. De ex-winnaar van de Cape Epic (2014) zal dus ook het komende seizoen met een Canyon Lux of Exceed onderweg zijn. Andere sponsors van het team zijn onder meer Fox, Schwalbe, Shimano, Ergon en Maloja.

Hynek krijgt met Martin Stošek en Dominik Buksa ook twee ploegmaats.

Foto’s copyright Vitalo-Future Cycling