Kross Racing Team 2019: dream team voor de Cape Epic in de maak?

Sport
11 January 2019 — Jan Geys

Het Poolse Kross Racing Team heeft zijn huiswerk klaar en stelde de voorbije dagen het kwartet voor dat in 2019 de nieuwe teamkleuren zal verdedigen. Naast boegbeeld Maja Wloszczowska en de eerder aangekondigde Ondrej Cink maken ook Sergio Mantecon en Ariane Lüthi in 2019 deel uit van het team. Zien we daar een dream team voor de Cape Epic in de maak?

Dat Maja Wloszczowska haar contract zou verlengen, daar werd amper aan getwijfeld. Ook op haar 35ste is de Poolse nog steeds één van de leading ladies in het circuit. Zo won ze dit jaar nog de wereldbeker in Val di Sole en het team blijft ook de komende twee seizoenen het volste vertrouwen hebben in haar. Maar het ziet er wel naar uit dat Wloszczowska het komende seizoen een nieuwe uitdaging zal aangaan.

Door het vertrek van de Zwitserse Jolanda Neff (www.vojomag.nl/news/jolanda-neff-tekent-bij-trek-factory-racing) kwam er een plaatsje vrij bij Kross en dat wordt ingenomen door een andere Zwitserse, Ariane Lüthi. Dit kan op het eerste gezicht verrassend lijken, maar is dat minder wanneer we naar de ambities en dromen van Maja Wloszczwoska kijken.

Lüthi is vooral gekend voor haar vijf eindzeges in de Cape Epic en laat nu net die Cape Epic ook voorkomen in de toekomstplannen van Maja Wloszczowska. De Poolse wilde vorig seizoen samen met Jolanda Neff al deelnemen aan de Zuid-Afrikaanse rittenkoers, maar de Zwitserse brak toen in de wintermaanden haar sleutelbeen en elleboog, waardoor de plannen om deel te nemen aan de Cape Epic werden opgeborgen.

Met de ervaren Ariane Lüthi aan haar zijde lijkt niets een deelname aan de Cape Epic 2019 nog in de weg te staan. Op de officiële seizoensplanning is het nog even wachten, maar de teamleiding gaf wel al te kennen dat men in 2019 nieuwe races zou rijden. En om te winnen! Wordt dus vervolgd …

Lüthi zelf omschreef op Twitter haar overstap naar Kross als volgt: “Soms is het leven te mooi om waar te zijn. Ik kan nog steeds niet geloven dat ik vanaf nu de teamkit van Kross mag dragen. Zeggen dat ik hier dolblij mee ben is een understatement.”

Naast Wloszczowska en Lüthi maken ook Ondrej Cink en Sergio Mantecon komend seizoen deel uit van het Kross Racing Team. De 28-jarige Cink was in 2015 nog goed voor een bronzen medaille tijdens de wereldkampioenschappen MTB (na het ongenaakbare duo Nino Schurter en Julien Absalon), maar besloot eind 2016 om een zijsprongetje te maken naar de weg.

Na amper één seizoen maakte Cink echter al zijn comeback op de mountainbike. Hij deed dit voor het Spaanse Primaflor-Mondraker waar hij na één seizoen wist op te klimmen tot de 16de plaats in de wereldranking. In 2019 moet Cink het Kross-team ook bij de mannen op de kaart zetten. Met Sergio Mantecon krijgt Cink een ervaren rot naast zich. De 34-jarige Spanjaard komt over van het Amerikaanse Trek en staat momenteel 14de op de UCI-wereldranglijst.

Voor Fabian Giger (Superior XC Team) en Bartlomiej Wawak (Volkswagen-Samochody Uzytkowe MTB Team) was er geen plaats meer bij het team.