Lars Boom verlengt Nederlandse titel MTB marathon!

Door Jan Geys -

  • Sport

Lars Boom verlengt Nederlandse titel MTB marathon!

Lars Boom heeft in Gasselte zijn Nederlandse titel MTB marathon met een jaartje verlengd. In de Hondsrug Classic was hij net zoals vorig jaar tijdens het Nederlands kampioenschap sneller dan Jasper Ockeloen. Het brons was voor Gert-Jan Bosman. Bij de vrouwen ging de titel naar coming lady Sophie von Berswordt. 

LottoNL-Jumbo-renner Lars Boom was ook vorig jaar tijdens de Bart Brentjens Challenge al eens de beste tijdens het NK MTB marathon. Vorig jaar werd de wedstrijd in helse weersomstandigheden gereden, in Gasselte was het vandaag perfect koersweer.

Het was een groep van acht die onder elkaar mocht uitvechten wie er met de Nederlandse titel aan de haal zou gaan. Op drie kilometer van de meet spatte de groep uit elkaar. Lars Boom ging lopen met het goud, het zilver was voor Jasper Ockeloen en het brons voor Gert-Jan Bosman. Bas Peters en Roel Verhoeven vielen net naast het podium. Bij de vrouwen was Annemiek van Vleuten niet van de partij om haar titel te verdedigen; Van Vleuten was dit weekend aan de slag tijdens de wereldkampioenschappen wegwielrennen in het Oostenrijkse Innsbruck waar ze zwaar ten val kwam.

Sophie von Berswordt toonde ook in de Hondsrug Classic nog maar eens dat ze een coming lady is in het Nederlandse mountainbiken (eerder deze maand werd ze nog zesde tijdens de wereldkampioenschappen XC). Von Berswordt won met anderhalve minuut voorsprong op Laura van Regenmortel, Karen Brouwer werd nog eens tien minuten later derde.

Bij de heren beloften ging de titel naar Marc Bouwmeester, voor de uittredende kampioen David Nordemann en Kyle Agterberg. In de andere categorieën gingen de Nederlandse titels MTB marathon naar Glenn Edelenbos (masters 30), Erik Dekker (masters 40), Bart Brentjens (masters 50) en Edwin Geerdink (amateurs).

Uitslag Nederlands kampioenschap MTB marathon 2018: http://nl.mylaps.com/evenementen/uitslagen/2018/sep/30/gasselte/

DoorJan Geys