Mathieu van der Poel heer en meester in Val di Sole

Door Jan Geys -

  • Sport

Mathieu van der Poel heer en meester in Val di Sole

Mathieu van der Poel heeft in het Italiaanse Val di Sole nog maar eens zijn kunnen getoond. Noch Mathias Flückiger, noch Nino Schurter hadden een antwoord in huis op zijn ondertussen geduchte explosieve aanval.

De laatste die zijn karretje kon aanpikken was de Zwitser Mathias Flückiger.Avancini was de eerste voor wie het te snel ging en ook Nino Schurter kon het tempo van MVDP en Flückiger niet aan …

In de laatste ronde had Van der Poel nog een stevig eindschot in de benen en ook Flückiger was eraan voor de moeite. Na Nove Mesto is dit zege nummer twee voor Mathieu van der Poel in de wereldbeker MTB.

Mathias Flückiger eindigde 18″ later als tweede, Nino Schurter werd op 53″ derde. Henrique Avancini en Luca Braidot mochten als nummers vier en vijf mee op het podium. Nino Schurter behoudt dankzij zijn derde plaats de leiding in de tussenstand om de wereldbeker.

Milan Vader werd knap 6de, Kevin Panhuyzen 15de, Daan Soete 29ste, Jens Schuermans 32ste,  Erno McCrae 76ste, Erik Groen 77ste en Robbert de Nijs 103de.

Uitslag World Cup MTB Val di Sole 2019 mannen:

[gview file=”https://www.vojomag.com/app/uploads/2019/08/valdisole-resultats-xco-hommes.pdf”]

Tussenstand World Cup XCO 2019 mannen:

[gview file=”https://www.vojomag.com/app/uploads/2019/08/classement-general-xco-hommes.pdf”]

De uitslag van de vrouwen vind je hier: www.vojomag.nl/news/pauline-ferrand-prevot-wint-world-cup-mtb-val-di-sole

DoorJan Geys