Pauline Ferrand-Prévot wint World Cup MTB Val di Sole!

Door Jan Geys -

  • Sport

Pauline Ferrand-Prévot wint World Cup MTB Val di Sole!

Vier jaar heeft ze erop moeten wachten, maar eindelijk kon Pauline Ferrand-Prévot in Val di Sole opnieuw aanknopen met winst in een wereldbeker mountainbike! De Française haalde het er na een spannende slotronde voor Jolanda Neff en Jenny Rissveds.

Maar dat betekende nog geen gewonnen spel, want we weten allemaal hoe Jolanda Neff er telkens weer in slaagt om het gat te dichten en de wedstrijd alsnog naar haar hand te zetten. In de voorlaatste ronde was het weer van dat en sloeg de turbo van de Zwitserse eindelijk aan. Neff ging in de slotronde op en over Ferrand-Prévot, maar die liet het hoofd niet hangen en beet zich vast in het spoor van de Zwitserse.
In de sprint lukte het Ferrand-Prévot zelfs nog om haar wiel voorbij dat van Neff te gooien, meteen goed voor haar vierde wereldbekerzege. De laatste keer dateerde trouwens al van Windham 2015. Jolanda Neff mocht als troostprijs wel de leiderstrui in de tussenstand om de wereldbeker in ontvangst nemen omdat haar grote rivale Kate Courtney een complete offday kende en slechts als 17de eindigde.

Achter beide kemphanen reed de Zweedse Jenny Rissveds naar een prachtige derde plaats. Yana Belomoina en Anne Tauber maakten het podium compleet. Anne Terpstra werd dit keer 12de, Sophie von Berswordt 19de, Annemarie Worst 25ste, Githa Michiels 35ste en Lotte Koopmans 48ste.

Uitslag World Cup MTB Val di Sole 2019 vrouwen:

[gview file=”https://www.vojomag.com/app/uploads/2019/08/valdisole-resultats-xco-dames.pdf”]

Tussenstand World Cup XCO 2019 vrouwen:

[gview file=”https://www.vojomag.com/app/uploads/2019/08/classement-general-xco-dames.pdf”]

De uitslag van de mannen vind je hier: www.vojomag.nl/news/mathieu-van-der-poel-heer-en-meester-in-val-di-sole

DoorJan Geys