Mountainbike van Vlaanderen krijgt een vervolg in augustus 2018

Sport
18 December 2017 — Jan Geys

Na een eerste editie die op heel wat lovende commentaren kon rekenen, was het geen geheim meer dat er een tweede editie zou komen van de Mountainbike van Vlaanderen. Van 10 tot en met 12 augustus 2018 kunnen liefhebbers van brede banden zich dan ook opnieuw uitleven in het kloppende wielerhart van de Vlaamse Ardennen. De inschrijvingen voor de driedaagse wedstrijd openen vandaag maandag om 19 uur.

Sportief leverde de eerste editie meteen een hoogstaand spektakel op en daarnaast gaf de wedstrijd onze sport de stevige duw in de rug die het zo goed kan gebruiken. We hebben dan ook nog niet vaak een wedstrijd gekend die al meteen in zijn eerste levensjaar zo goed onthaald werd. Dit alles vroeg dan ook naar een tweede editie.

De driedaagse rittenkoers voor de wedstrijdrijder en de goed getrainde recreant blijft de kapstok waaraan de rest van het bikeweekend wordt opgehangen, een weekend waarin ook een toertocht gepland staat en wedstrijden voor de Flanders Kids Series. De ingrediënten voor de driedaagse blijven dezelfde: bonkige kasseihellingen met namen als een klok, feeërieke bossen, indrukwekkende panorama’s over de golvende velden en pittoreske dorpjes, aaneengebreid met de fraaiste trails die de Vlaamse Ardennen voor mountainbikers te bieden hebben. Het recept verandert lichtjes: een nieuwe, originele formule voor de proloog op vrijdag (nu 40 kilometer lang, waarvan 11 tegen de klok verdeeld over drie stroken) én een pak nieuwe paden voor de ingekorte zaterdagrit (2 ronden van 63 kilometer, met als letterlijk en figuurlijk hoogtepunt de nieuwe passage door het Muziekbos).

Wie de uitdaging solo aangaat, moet in totaal 270 kilometer en 4300 hoogtemeter zien te overwinnen: een hele kluif. Deelnemen kan echter ook weer in estafettevorm met één van uw fietsvrienden: in de duoformule halveert u de op zaterdag en zondag af te leggen afstand.

Inschrijven voor de driedaagse wedstrijd kan vanaf vandaag, maandag 18 december, vanaf 19 uur via www.mountainbikevanvlaanderen.be. Tot 31 december geldt een voordeeltarief.

Een verslag van de eerste editie kan je hier nalezen: www.vojomag.nl/best-of-mtb-van-vlaanderen-2017/