Nieuw 2022 | De Canyon Grand Canyon:ON in frisse kleuren

Door Jeffry Goethals -

  • Techniek

Nieuw 2022 | De Canyon Grand Canyon:ON in frisse kleuren

De Grand Canyon:ON is Canyon’s elektrisch ondersteunde hardtail, ontworpen om beginnende tot gevorderde mountainbikers alle veelzijdigheid te bieden die ze nodig zouden kunnen hebben bij elke rit. De uitgebalanceerde geometrie zorgt voor een geruststellende mix van comfort en stabiliteit, zelfs als het er ruig aan toegaat. Kenmerken zijn een robuust aluminium frame en de beproefde Shimano EP8 motor. Sinds gisteren is de 2022 Grand Canyon:ON, voorzien van een reeks nieuwe frisse kleuren, online te bestellen.

De 2022 Grand Canyon:ON serie bestaat uit drie modellen: het instapmodel Grand Canyon:ON 7 (vanaf 2999 euro), het middensegment Grand Canyon:ON 8 (vanaf 3299 euro) en het topmodel, de Grand Canyon:ON 9 (vanaf 3.699 euro). Zoals wel meer wordt gedaan bij het Duitse merk uit Koblenz, hangt de wielmaat af van de grootte van de fiets. Zo zijn maatje XS en S voorzien van 27,5″ wielen, terwijl de M-XL fietsen uitsluitend met 29″ wielen verkrijgbaar zijn. De Grand Canyon:ON 7 en 8 zijn verkrijgbaar in vijf maten (XS-XL), terwijl de Grand Canyon:ON 9 dat is in vier (S-XL).

Het hart van de fiets blijft de Shimano EP8 motor en die kan als het moet je spierkracht verviervoudigen. Dit opent een hele nieuwe reeks mogelijkheden en laat de rijder spontaner dan ooit zijn. Zelfs als je tijd beperkt is of de conditie wat tegenvalt, spring je gewoon in het zadel en kun je eropuit trekken. De Grand Canyon: ON levert het nodige vermogen dankzij de grote geïntegreerde batterij (630 Wh in maat M-XL, 500Wh in maat XS en S). Doordat de kleinere maten ook een kleinere batterij hebben, is de prijs navenant (en dus goedkoper) in vergelijking met hun grotere varianten. Het opladen van de batterij kan trouwens zowel terwijl ze nog in het frame zit, als wanneer ze eruit gehaald is.

En omdat al dat vermogen niets betekent zonder een dosis stijl, zijn de 2022 Grand Canyon:ON
fietsen verkrijgbaar in een reeks frisse nieuwe kleuren. Met de donkerblauwe Dark Ocean, de
opvallende Flaming Cherry, de nonchalante Cool Iceberg en de klassieke Stealth kleurstelling is er voor iedereen wel een passende kleur te vinden.

Wij gingen vorig jaar op stap met de Grand Canyon:ON en weerman Bram en we hebben vooral onthouden dat het een fiets is die de nadruk legt op fun, toegankelijkheid en betrouwbaarheid en als dusdanig het potentieel heeft om nog meer mensen aan het mountainbiken te krijgen.

Meer informatie over beschikbaarheid, de modellen en prijzen: www.canyon.com

DoorJeffry Goethals