Nieuw | Nukeproof Reactor ST: een lichtere en gelimiteerde versie

Techniek
30 April 2020 — Jan Geys

Acht maanden na het uitbrengen van de Reactor presenteert Nukeproof nu een gelimiteerde versie. De Reactor ST (Short Travel) heeft een kortere veerweg en is enkel verkrijgbaar met 29″-wielen.

De Reactor ST gebruikt hetzelfde platform als de Reactor 290 maar ziet zijn veerweg verkleinen naar 130 millimeter vooraan en 125 millimeter achteraan, tegenover respectievelijk 140 en 130 millimeter op zijn grote broer.

Als gevolg van deze wijzigingen evolueert de geometrie. De balhoofdhoek gaat van 65,5 naar 66,3 graden met de flip chip in de positie Rail of Low en van 66 naar 66,8 graden in de positie Trail of High. Ook de zithoek wordt wat rechter en bedraagt nu 75,8 graden in de positie Rail (tegenover 75 graden voorheen) en 76,3 graden in de positie Trail (tegenover 75,5 graden).

Nukeproof wilde dat de Reactor ST lichter zou zijn dan de Reactor 290 Factory maar wilde niet dat zijn daalcapaciteiten te veel zouden worden aangetast. Een Fox 34 Factory-vork en een Fox Float DPS-demper komen in de plaats van een Fox 36 en een DPX2. De DT Swiss M1700-wielen maken dan weer plaats voor een uitstekende XM1501-wielset. Ook de banden werden lichter: rond de wielen liggen Maxxis Rekon Race-banden met een breedte van 2.35″ en een Exo-karkas in de plaats van een DHR II en Assegai met een Exo+-karkas.

Aandrijving en remmen worden geleverd door Shimano en bestaan uit een mix van XTR (derailleur) en XT (2-zuigerrem, remhendel, cassette, crankstel). Een RockShox Reverb dropper post en een carbon stuur van Horizon (of HZN, het huismerk) maken het geheel af.

Nukeproof kondigt een gewicht aan van 12,7 kilogram voor de nieuwe Reactor ST. Hij is verkrijgbaar in de maten M, L en XL en zal gelimiteerd verkrijgbaar zijn vanaf eind april. Het prijskaartje bedraagt 5699 euro.

Meer info via nukeproof.com

Onze eerste test van de Nukeproof Reactor: www.vojomag.nl/test-nieuw-nukeproof-reactor-twee-wielmaten-en-twee-gezichten

Foto’s Rupert Fowler