Nieuw | Scorpion XC RC: Pirelli breidt zijn gamma uit

Door Jan Geys -

  • Techniek

Nieuw | Scorpion XC RC: Pirelli breidt zijn gamma uit

Pirelli breidt zijn gamma mountainbikebanden verder uit en stelt ons de Scorpion XC RC voor, een band die het goed moet doen in … XC-wedstrijden. Profiel, karkas, uitvoeringen, … dit is de informatie die je moet onthouden.

Het profiel is typerend voor de hedendaagse XC-banden. Grote zijdelingse noppen flankeren een loopvlak met dicht bij elkaar staande kleine en lage noppen. Pirelli zegt dat het zijn inspiratie haalde bij andere banden uit het gamma om de RC uit te tekenen, met name de XC Hard voor de centrale noppen en de XC Medium voor de overgangsnoppen en zijdelingse noppen. De band wordt gemaakt uit een SmartGrip single compound dat zowel op droog als nat terrein uit de voeten zou moeten kunnen.

De RC is enkel verkrijgbaar in 120 tpi. Er staan wel twee uitvoeringen op het programma: een ProWall met een nylon bescherming op de flanken en de Lite zonder versterking. Dit laatste model is dus lichter en soepeler, maar ook kwetsbaarder.

Voorlopig is de Scorpion enkel verkrijgbaar in de maat 29 x 2.2″ en dat in klassiek zwart of zwart met gele markeringen (Team). Indien het aangekondigde gewicht bevestigd wordt, dan is de RC een vrij lichte 29er-band. Pirelli kondigt een gewicht aan van 610 gram voor de Lite en van 660 gram voor de ProWall. De Scorpion XC RC ligt reeds in de winkel en heeft een prijskaartje van 59,90 euro.

Het Italiaanse merk maakt van de komst van de nieuwkomer gebruik om zijn gamma wat te reorganiseren. Het aanbod wordt voortaan opgesplitst in drie grote families:

  • Scorpion XC: karkas van 120 tpi, enkel 29″, een breedte van 2.2″ tot 2.4″, Lite- of ProWall-uitvoering
  • Scorpion Trail: karkas van 60 tpi, 27,5″ of 29″, een breedte van 2.4″, enkel ProWall-uitvoering
  • Scorpion Enduro: karkas van 60 tpi, 27,5″ of 29″, een breedte van 2.4″ of 2.6″, enkel HardWall-uitvoering (verstevigde flanken en loopvlak plus een extra versterking rond de hieldraden)

Meer info via velo.pirelli.com

Onze test van de Pirelli Scorpion XC Medium en Rear lees je hier na.

DoorJan Geys