Nieuwe operatie voor Anne Terpstra

Door Jan Geys -

  • Sport

Nieuwe operatie voor Anne Terpstra

Slecht nieuws voor Anne Terpstra. Op haar Facebookpagina liet ze eerder deze week weten dat ze opnieuw onder het mes is gegaan om het metalen plaatje in haar enkel te laten verwijderen. Dit zorgde namelijk voor een flinke ontsteking waardoor ze forfait moest geven voor de voorbije Europese kampioenschappen.

Even terug naar januari 2018: Anne Terpstra kwam in Zuid-Afrika tijdens de training ten val en brak daarbij haar enkel. Een operatie, waarbij men een plaatje in haar enkel toebracht, was noodzakelijk. Bij haar comeback in mei van dit jaar was er geen vuiltje meer aan de lucht en Terpstra rijgde de sterke prestaties aan elkaar, met haar Nederlandse titel XC als hoogtepunt.

Vlak voor de Europese kampioenschappen in Glasgow sloeg het noodlot echter opnieuw toe, want Terpstra moest met een dikke enkel aan de kant blijven staan. Bij thuiskomst in Nederland bleek de ontsteking erger dan gedacht en dus moest de Nederlandse opnieuw een operatie ondergaan waarbij het eerder geplaatste plaatje verwijderd werd.

Hoe lang het herstel dit keer zal duren, is nog niet geweten, maar ideaal om het seizoenseinde voor te bereiden is dit zeker niet. Hopelijk zien we haar dit seizoen toch nog in actie!

DoorJan Geys