Nino Schurter moet eerste plaats UCI-ranking afstaan!

Sport
28 May 2019 — Jan Geys

Het moet al een tijdje geleden zijn (we weten niet precies hoe lang) en het viel ons dan ook meteen op dat we vanmorgen niet langer de naam van Nino Schurter helemaal bovenaan de UCI-ranking zagen staan. En nee, het is dit keer niet Mathieu van der Poel die de ‘schuldige’ is.

Echt verrassend kunnen we deze wissel bovenaan de UCI-ranking niet noemen natuurlijk. Nino Schurter won de voorbije jaren zo goed als alles waar hij aan de start verscheen en nu het dit jaar een ietsje ‘minder’ loopt en hij op sterkere concurrenten botst, heeft dat meteen een negatieve invloed op zijn puntentotaal.

Gerhard Kirschbaumes

Het is trouwens de Italiaan Gerhard Kerschbaumer die, zonder de voorbije weken echt uitmuntende prestaties neer te zetten, de leiding overneemt. Wereldkampioen Nino Schurter volgt op de tweede plaats. Tussen Kerschbaumer (1872 punten) en Schurter (1837 punten) zitten slechts 35 punten verschil. Henrique Avancini (1677 punten) staat voorlopig derde.

Nino Schurter & Mathieu van der Poel

Mathieu van der Poel (1386 punten) ziet een sterke mei-maand – winst in de BeMC, Nove Mesto en twee shorttracks – beloond met de vierde plaats, zij het wel nog op een respectabele 500 punten van Kerschbaumer.

Milan Vader

Jens Schuermans (988 punten) is op de 18de plaats de eerste Belg in de UCI-ranking. Staan ook nog in de top 50: David Nordemann (29ste met 820 punten), Kevin Panhuyzen (42ste met 701 punten) en Milan Vader (50ste met 633 punten).

Kate Courtney zit Jolanda Neff op de hielen

Jolanda Neff

Bij de vrouwen blijft Jolanda Neff het klassement aanvoeren, al voelt de Zwitserse de hete adem van wereldkampioene Kate Courtney in haar nek.

Kate Courtney

Courtney (1872 punten) nadert na haar succesvolle start van het seizoen tot op 10 punten van Neff (1882 punten). De bij ons vrij onbekende Haley Smith (1440 punten) springt na haar derde plaats in de world cup van Nove Mesto (kijk hier naar onze fotospecial van het voorbije weekend) naar de derde plaats in de UCI-ranking.

Anne Terpstra

Githa Michiels (1417 punten) behoudt haar vierde plaats, terwijl Anne Terpstra (1324 punten) haar sterke seizoensstart beloond ziet met een vijfde plaats. Ook Anne Tauber (1276 punten) staat in de top tien, zij is voorlopig zevende. Er staan geen andere Belgische of Nederlandse vrouwen in de top 50.

De volledige UCI-ranking vind je hier: www.uci.org/mountain-bike/rankings