Olympisch kampioene Rissveds en vijfvoudig laureate Langvad samen naar Cape Epic!

Sport
23 January 2020 — Jan Geys

Omdat Anna van der Breggen besliste om in dit olympische jaar haar eindzege in de Cape Epic niet te komen verdedigen – en dus voorlopig geen vervolg breit aan haar MTB-avontuur – moest Annika Langvad op zoek naar een nieuwe teampartner. En de Deense vond die in de persoon van Jenny Rissveds, nog steeds de regerende olympische kampioene en vorig jaar na twee donkere jaren goed voor de comeback van het jaar!

De organisatie van de Cape Epic lost met mondjesmaat de namen van de deelnemende teams. Bij de mannen mogen we onder meer titelverdedigers Nino Schurter en Lars Forster en uitdagers Henrique Avancini en Manuel Fumic aan de start van de grootste MTB-meerdaagse van de planeet verwachten. Het deelnemersveld van de vrouwen verwelkomde eerder deze week al een sterk duo in de personen van Anne Terpstra en Barbara Benko. En nu komen daar ook Annika Langvad en Jenny Rissveds bij.

Copyright Sam Clark/Cape Epic

De voorbije jaren reed Langvad steeds voor songo.info, een goed doel dat geld en fietsen inzamelt voor de kinderen in de sloppenwijken. Dit jaar rijdt ze in de kleuren van Team 31 : Outride, naar de naam van het persoonlijke team van Jenny Rissveds. Team 31 verwijst naar artikel 31 van de Verenigde Naties en de rechten van het kind. Outride is dan weer een Noord-Amerikaanse organisatie die heeft bewezen dat fietsen goed is voor je hersenen.

Photo by Dominic Barnardt/Cape Epic/SPORTZPICS

Voor Jenny Rissveds is het haar tweede deelname aan de Cape Epic, nadat ze in 2017 samen met haar toenmalige ploegleider Thomas Frischknecht de beste was bij de mixed. De Zweedse is de vierde partner waarmee Annika Langvad op zoek gaat naar een nieuw (record)succes in de Cape Epic.

Lees hier ons bericht over de deelname van Anne Terpstra: www.vojomag.nl/news/anne-terpstra-maakt-zich-op-voor-haar-debuut-in-de-cape-epic.

Meer info via www.cape-epic.com