Pauline Ferrand-Prévot maakt debuut in de Cape Epic

Sport
4 March 2022 — Jan Geys

Verrassend nieuws twee weken voor de start van de Cape Epic, de grootste MTB-meerdaagse van de planeet. Na het spelen van enkele raadspelletjes via haar sociale media, heeft Pauline Ferrand-Prévot zojuist aangekondigd dat ze op 20 maart aan de start zal staan samen met de Zuid-Afrikaanse Robyn de Groot.

Photo BMC MTB RAcing / Paul Foulonneau

Aanvankelijk was deze deelname niet gepland in haar programma, vertrouwde Pauline Ferrand-Prévot aan de organisatie toe: “Mijn coach bood me begin dit jaar aan om deel te nemen aan de Tankwa Trek (een andere etappekoers in Zuid-Afrika), wat ik ook deed. Het voelde zo goed om tijd door te brengen in Zuid-Afrika, ter voorbereiding op het World Cup-seizoen, dat we aan het einde van de Tankwa Trek dachten dat het leuk zou zijn om de Absa Cape Epic ook aan mijn schema toe te voegen.”

Photo Michael Chiaretta

PFP zal het avontuur aangaan samen met Robyn de Groot, met wie ze dezelfde Zuid-Afrikaanse trainer Barry Austin deelt. De Groot is 39 en na een eerste carrière op de weg, is de Zuid-Afrikaanse de laatste jaren gespecialiseerd in MTB-marathons. Zo eindigde ze in het door Pauline Ferrand-Prévot gewonnen WK XCM (in 2019 in Grächen) nog als derde, en diezelfde podiumplek behaalde ze ook vorig seizoen tijdens de Cape Epic.

De Française zal dan ook kunnen buigen op de ervaring van de Zuid-Afrikaanse en als we afgaan op hun resultaten in vroegere wedstrijden, mogen we dit duo gerust tot een van de favoriete teams bij de vrouwen bombarderen.

Meer info via cape-epic.com