Pauline Ferrand-Prévot staat vier maanden aan de kant!

Sport
13 December 2018 — Jan Geys

Een tiental dagen geleden liet Pauline Ferrand-Prévot via haar sociale mediakanalen weten dat ze een reeks onderzoeken zou ondergaan in de hoop de reden te vinden achter de pijn in haar benen. Ondertussen zijn die onderzoeken voorbij en opnieuw via haar sociale mediakanalen deelt de Française nu mee dat ze een operatie moet ondergaan en vier maanden langs de kant zal staan.

Zoals eerder aangekondigd in een vorig bericht, onderging Pauline Ferrand-Prévot een bijkomend onderzoek in Lyon. De terugkerende pijn in het linkeronderbeen werd aanvankelijk gerelateerd aan een probleem met de zenuwen. Nadat de ex-wereldkampioene enkele weken geleden in Zuid-Afrika de training hervatte, werd de pijn echter ondraaglijk. Ze ging opnieuw langs in het ziekenhuis en de onderzoeken in Lyon brachten nu aan het licht dat Ferrand-Prévot zowel links als rechts (in mindere mate) een doorbloedingsprobleem heeft.

Een operatie dringt zich op om het probleem op te lossen. Verwacht wordt dat de Française vier maanden aan de kant zal staan. Hierdoor mist ze het volledige crossseizoen en de start van de wegcampagne, maar als alles goed verloopt zou de wereldbeker MTB (die pas eind mei van start gaat) niet in het gedrang komen. Op haar Instagrampagina reageerde Ferrand-Prévot alvast zeer opgelucht dat ze eindelijk weet waar de pijn vandaan komt. “Mannn, ik ga volgend jaar zo snel zijn met twee benen!”