Sam Gaze geeft forfait voor WK MTB!

Door Jan Geys -

  • Sport

Sam Gaze geeft forfait voor WK MTB!

Sam Gaze heeft via Instagram laten weten dat hij niet zal deelnemen aan het wereldkampioenschap MTB dat over drie weken in Lenzerheide plaatsvindt. De Nieuw-Zeelander kwam afgelopen weekend zwaar ten val op training en blesseerde zich aan zijn pols. Na nieuw onderzoek kwam er nu een breukje aan het licht.

Geluk kan soms snel keren: op vrijdagavond was Sam Gaze in het Canadese Mont-Sainte-Anne nog de snelste in de World Cup Shorttrack, maar de volgende dag ging hij tijdens de training in datzelfde Mont-Sainte-Anne zwaar onderuit in een afdaling. Gaze landde daarbij op zijn pols en moest op zondag verstek geven voor de wereldbeker XC.

In een eerste reactie was Sam Gaze nog hoopvol dat hij tijdig fit zou geraken voor de wereldkampioenschappen MTB, maar verder onderzoek in zijn thuisland Nieuw-Zeeland wees nu uit dat hij bij zijn val een breukje heeft opgelopen in de pols. Hij kreeg dan ook de raad mee om de breuk tijd te geven om zich goed te herstellen, om eventuele latere problemen te vermijden.

Geen wereldkampioenschap MTB dus voor Gaze, een wedstrijd waarin hij tot de topfavorieten behoorde; zeker na zijn mooie prestaties van dit voorjaar toen hij onder meer Nino Schurter wist te kloppen in de wereldbekermanche van Stellenbosch.

De foto van zijn val kan je hier terugvinden (foto copyright Michal Cerveny): www.instagram.com

DoorJan Geys