Schurter en Frischknecht mikken op eindwinst in de Cape Epic!

Sport
30 January 2019 — Jan Geys

Nino Schurter zal ook in 2019 aan de start verschijnen van de Absa Cape Epic, en dat samen met Andri Frischknecht! Het nieuwe duo laat er geen twijfel over bestaan, ze mikken wel degelijk op de eindwinst van de Zuid-Afrikaanse rittenkoers.

Foto copyright Greg Beadle / Cape Epic / SPORTZPICS

De voorbije twee seizoenen nam Nino Schurter telkens deel aan de Cape Epic met Matthias Stirnemann aan zijn zijde. Met wisselend succes overigens. In 2017 stak het duo bij hun eerste deelname als team meteen de eindzege op zak, maar in de laatste editie gaven de Zwitsers er al na de eerste rit in lijn de brui aan wegens maagproblemen van Stirnemann. In het tussenseizoen kwam dan ook nog eens het nieuws dat Stirnemann het team moest verlaten wegens tegenvallende resultaten.

Foto copyright Scott-Sram Team

Dit jaar vormt Schurter een team met een andere landgenoot van hem, Andri Frischknecht. Andri, de zoon van Thomas Frischknecht, won in 2017 nog twee ritten in de Cape Epic samen met Michiel van der Heijden. Ook deze laatste moest echter het team verlaten en Frischknecht jr mag dit jaar dan ook een bank vooruit om een duo te vormen met zijn illustere kopman.

Foto copyright Scott-Sram Team

Voor de olympische kampioen is het zijn zesde deelname in de Absa Cape Epic en ook op zijn 32ste blijft de motivatie intact: “Ik houd nog steeds van competitie en daag mezelf nog altijd graag uit.”

Foto copyright Mark Sampson / Cape Epic / SPORTZPICS

“Ziekte, blessures of mechanische problemen kunnen we nooit uitsluiten, we kunnen enkel maar proberen om de risico’s te beperken”, aldus Schurter.

Foto copyright Mark Sampson / Cape Epic / SPORTZPICS

“Een droom wordt werkelijkheid nu ik samen met mijn mentor Nino Schurter aan de start mag verschijnen van de Cape Epic”, voegt Andri Frischknecht (24) toe. “Ik zal me 110% geven en ga de wedstrijd beschouwen als een kans om te tonen tot wat ik in staat ben.”

Foto copyright Scott-Sram Team

Het duo krijgt ook een back-up team mee. Europees kampioen Lars Forster, die nieuw is bij Scott-Sram, zal er een team vormen met de Zuid-Afrikaan Gert Heyns. Voor Forster is het de eerste deelname aan de Cape Epic.

Foto copyright Zoon Cronje

Gert Heyns nam al eerder deel aan de Cape Epic en won in 2014 zelfs een rit. Dat jaar eindigde de 25-jarige Zuid-Afrikaan als zesde in de eindstand. Het is echter al van 2016 geleden dat Heyns nog aan de start stond van de grootste rittenkoers ter wereld. Reden daarvoor was dat hij nooit een geschikte partner vond. Zelf zegt hij dat hij ondertussen een completer renner is geworden en dat een podium in de Cape Epic zelfs realistisch zou zijn …

De Absa Cape Epic vindt plaats van 17 tot en met 24 maart 2019.

Meer info op www.cape-epic.com