Specialized stelt de S-works versie van de Epic Evo voor

Techniek
16 February 2019 — Jurgen Groenwals

Het stond in de sterren geschreven en helemaal als een verrassing kwam het nieuws dan ook niet. Specialized stelt met gepaste trots een S-works versie van haar Epic Evo voor.

Om je geheugen op te frissen, duiken we een paar maanden terug in de tijd. Wij reden in primeur met de ‘gewone’ Epic Evo en waren toen vol lof. Uit ons verdict van toen: “De Epic Expert Evo zou wel eens een erg geschikte allround speelkameraad voor jou kunnen zijn. Het is een erg uitgebalanceerde fiets die zich zowel leent tot het rijden van erg lange en technische marathons (genre Perskindol Swiss Epic), tot nietsontziend keihard rondjes vlammen op een pittig crosscountry-parkoers en met een dikke vette glimlach van trails genieten.”

Klik even hier voor de volledige test: https://www.vojomag.nl/presentatie-eerste-test-specialized-epic-expert-evo/

S-works variant

En nu is er van die veelkunner een S-works variant. Voor de niet Specialized-kenners, het S-Works gamma van Specialized is het summum van hun technologisch kunnen. Enkel de beste en meest verfijnde materialen en onderdelen worden gebruikt op de S-Works fietsen. Dat is bij deze S-Works Epic Evo niet anders.

Een paar feiten:

  • een Fox Factory Step-Cast 34 geeft je 120 millimeter veerweg vooraan. Een custom RockShox Micro Brain demper doet dat met 100 millimeter veerweg achteraan
  • Roval Control SL Carbon-wielen, amper 1320 gram licht voor een interne velgbreedte van 25 millimeter
  • Fox Factory Transfer Dropper post
  • de nieuwe Shimano XTR 12 speed-aandrijving met een Race Face Next SL crankstel en Shimano XTR-remmen (lees hier nog eens onze indrukken van de Shimano XTR-groep)
  • S-Works Ground Control banden

De S-Works Epic Evo is meteen beschikbaar, tenminste voor hen die 9499 euro kunnen missen.

Meer info: Specialized S-Works Epic Evo