Spyshot | Een prototype van Trek: Procaliber, Top Fuel of ... iets tussen de twee?

Techniek
17 May 2019 — Jan Geys

Enkele uren voordat men in Albstadt het startschot geeft voor de wereldbeker crosscountry, worden de eerste fietsen tevoorschijn gehaald. Zoals wel vaker, is dat het uitgelezen moment om de eerste beelden te schieten van de toekomstige fietsen van verschillende merken. Zo ook dit keer. Deze fiets bij de tent van Trek wist dan ook onze aandacht te trekken; een fiets die lijkt op een kruising van twee actuele xc-fietsen in het gamma van Trek: de Procaliber softail en de Top Fuel full suspension.

Gewoontegetrouw slenteren we ook in Albstadt met een nieuwsgierige blik door de paddocks. Een van de eerste grote ‘ontdekkingen’ is deze nieuwe Trek die we te zien krijgen in de tent van Anton Cooper, Emily Batty en Jolanda Neff. We kunnen moeilijk raden wat er verborgen zit onder de zwarte camouflagekous, maar het lijkt erop dat de demper geïntegreerd zit in de bovenbuis. Het kan echter evengoed zijn dat Trek met een nieuw systeem op de proppen komt of dat er een elastomeer aan onze blik wordt onttrokken.

We herinneren ons nog dat Trek ooit een uitstekende softail heeft ontwikkeld, de STP. Onder deze hoek is het moeilijk te zien, maar het heeft er veel van weg dat de fiets een scharnierpunt heeft vlak bij het bracket. Het lijkt er dan ook op dat Trek een fiets heeft ontwikkeld die het midden houdt tussen een hardtail en een klassieke full suspension.

Is deze fiets de vervanger van de Top Fuel die al wat jaren op de teller heeft staan? Of neemt hij in de catalogus een plaats in tussen de ProCaliber en de Top Fuel? De toekomst zal het uitwijzen en we houden jullie op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen van zodra we over de nodige info beschikken!

Vanavond zijn we er alvast weer met nieuws over de shorttrack. In afwachting kan je hier onze vooruitblik lezen op de komende wereldbeker crosscountry: www.vojomag.nl/wereldbeker-mtb-2019-zaagt-nederland-de-poten-van-onder-de-zwitserse-troon.