Spyshot | Een prototype van Trek: Procaliber, Top Fuel of … iets tussen de twee?

Door Jan Geys -

  • Techniek

Spyshot | Een prototype van Trek: Procaliber, Top Fuel of … iets tussen de twee?

Enkele uren voordat men in Albstadt het startschot geeft voor de wereldbeker crosscountry, worden de eerste fietsen tevoorschijn gehaald. Zoals wel vaker, is dat het uitgelezen moment om de eerste beelden te schieten van de toekomstige fietsen van verschillende merken. Zo ook dit keer. Deze fiets bij de tent van Trek wist dan ook onze aandacht te trekken; een fiets die lijkt op een kruising van twee actuele xc-fietsen in het gamma van Trek: de Procaliber softail en de Top Fuel full suspension.

We herinneren ons nog dat Trek ooit een uitstekende softail heeft ontwikkeld, de STP. Onder deze hoek is het moeilijk te zien, maar het heeft er veel van weg dat de fiets een scharnierpunt heeft vlak bij het bracket. Het lijkt er dan ook op dat Trek een fiets heeft ontwikkeld die het midden houdt tussen een hardtail en een klassieke full suspension.

Is deze fiets de vervanger van de Top Fuel die al wat jaren op de teller heeft staan? Of neemt hij in de catalogus een plaats in tussen de ProCaliber en de Top Fuel? De toekomst zal het uitwijzen en we houden jullie op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen van zodra we over de nodige info beschikken!

Vanavond zijn we er alvast weer met nieuws over de shorttrack. In afwachting kan je hier onze vooruitblik lezen op de komende wereldbeker crosscountry: www.vojomag.nl/wereldbeker-mtb-2019-zaagt-nederland-de-poten-van-onder-de-zwitserse-troon.

DoorJan Geys