Stéphane Tempier en Florian Nicolaï tekenen bij Trek!

Door Jan Geys -

  • Sport

Stéphane Tempier en Florian Nicolaï tekenen bij Trek!

Het Trek Factory Racing Team heeft zich deze winter versterkt met twee Franse renners. Stéphane Tempier komt bij het Amerikaanse team de al indrukwekkende XC-rangen vervoegen en Florian Nicolaï doet hetzelfde bij het enduroteam!

Stéphane Tempier

Stéphane Tempier reed de voorbije jaren in de kleuren van Bianchi maar kreeg het voorbije seizoen te horen dat het Italiaanse merk de stekker uit het team zou trekken. Voor de nummer drie van het WK MTB in Canada begon de zoektocht naar een nieuw team. Er deden al een tijdje enkele geruchten de ronde en nu is het dus eindelijk officieel dat hij verkast naar Trek Factory Racing. En daar zit hij in mooi gezelschap, met ook Jolanda Neff, Anton Cooper, Evie Richards en Emily Batty op het teamrooster.

Tempier is momenteel op skistage met het Franse MTB-team, maar hij nam er even de tijd om op onze vragen te antwoorden. “Er waren meerdere dingen die de balans in het voordeel van Trek deden overhellen. Toen Bianchi me in juni liet verstaan dat het team ermee zou ophouden, is mijn manager meteen aan de slag gegaan. Trek was één van de eerste merken die al snel interesse toonde, zelfs nog voor mijn bronzen medaille in Canada. Ze zagen me dus al langer als een sportieve meerwaarde en dat beviel me wel.”

Met de Olympische Spelen in Tokio in het vooruitzicht, kon ik het me niet veroorloven om in een wazig project te stappen. Ik zocht dan ook naar een geoliede machine en Trek kon me dat beloven.

“Daarnaast beschikt Trek over een grote teamstructuur met veel ervaring. Met de Olympische Spelen in Tokio in het vooruitzicht, kon ik het me niet veroorloven om in een wazig project te stappen. Ik zocht dan ook naar een geoliede machine en Trek kon me dat beloven. En ook het materiaal is natuurlijk top, zowel de fiets als alles errond.”

Wanneer we hem vragen op welke fiets hij het meeste zal rijden, is Stéphane Tempier heel duidelijk: “De foto’s zijn nog genomen met een hardtail, maar ik denk dat ik veel meer met de Supercaliber zal rijden (lees hier ons testverslag: www.vojomag.nl/testprimeur-met-de-nieuwe-trek-supercaliber-9-9-in-harderwijk), de nieuwe full suspension van het merk. Ik heb er nog niet mee kunnen rijden, want ik ontving hem toen ik op het punt stond om op stage te vertrekken met het nationale team. Van zodra ik thuiskom, spring ik echter meteen op de fiets voor een ritje. Het is een fiets die me fascineert, hij is anders en ik hoop er zo goed als alle manches van de wereldbeker mee te rijden.”

Om Stéphane Tempier voor het eerst aan het werk te zien in de nieuwe kleuren van Trek, is het nog wachten tot de Spaanse voorjaarswedstrijd in Banyoles, eind februari.

Florian Nicolaï

Na vier jaar bij Rocky Mountain en twee seizoenen bij Canyon staat ook Florian Nicolaï voor een nieuw hoofdstuk in zijn carrière. Een foto van zijn paspoort en een vliegticket naar Madison (in Wisconsin) op zijn sociale media deed al belletjes rinkelen, want Madison ligt niet ver van de hoofdkantoren van Trek. En ook dit nieuws wordt nu bevestigd, Flo heeft een contract getekend bij het Amerikaanse Trek Factory Racing.

De Fransman is een mooie aanwinst voor het enduroteam van Trek, want het voorbije seizoen eindigde hij drie keer op het podium van een Enduro World Series en won hij ook één manche. In het eindklassement moest hij slechts op het nippertje de duimen leggen voor de Australiër Sam Hill.

DoorJan Geys