Super WK Cycling 2027 gaat door in de Franse Haute-Savoie

Door Jan Geys -

  • Sport

Super WK Cycling 2027 gaat door in de Franse Haute-Savoie

De eerste editie van het Super WK Cycling, dat 13 wielerdisciplines op één locatie samenbrengt, moet nog georganiseerd worden (volgend jaar in Glasgow is het zover), maar de UCI heeft nu al de locatie voor de tweede uitgave bekendgemaakt. In 2027 mogen we verzamelen in de Franse Haute-Savoie! Dit is wat we tot hiertoe al weten:

Welke steden en gemeenten de verschillende disciplines in de Haute-Savoie mogen verwelkomen, is op dit moment nog niet geweten. De Haute-Savoie kennen we onder meer van de belangrijke toeristische trekpleisters Annecy en Chamonix-Mont Blanc maar ook van Les Gets waar het publiek enkele weken geleden letterlijk uit het dak ging tijdens het WK MTB.

Het aantal disciplines zou van 13 in 2023 toenemen naar 19 in 2027. Daaronder uiteraard veel MTB, maar ook BMX en handisport én gravel! Als data voor dit grootse evenement wordt de periode van 11 tot 26 september 2027 vrijgehouden.

In eerste instantie leek ook Nederland een bid te willen uitbrengen voor dit WK, maar nadat een eerste plan werd ingediend bij de UCI bleek na verder onderzoek dat de financiële haalbaarheid van het Super WK in Nederland een te groot financieel risico met zich meebracht. Vandaar dat Nederland in de loop van 2021 de UCI al vriendelijk bedankte voor de geboden kans en zich terugtrok uit het bidding proces.

Verder werden ook het WK MTB Marathon voor 2026 (Primiero San Martino di Castrozza in Italië) en het WK MTB voor 2028 (Leogang in Oostenrijk) toegewezen.

Ook in het gravel kende de UCI de WK’s van de komende jaren toe: www.vojomag.nl/news/vlaams-brabant-verwelkomt-wk-gravel-2024/

DoorJan Geys