Transfernieuws | Emily Batty naar Canyon

Door Jan Geys -

  • Sport

Transfernieuws | Emily Batty naar Canyon

De meeste transfers zijn nu wel afgerond, maar vandaag was het nog de beurt aan Emily Batty om haar nieuwe werkgever bekend te maken. De Canadese, 32 ondertussen, zal dit jaar de kleuren verdedigen van Canyon. Ze doet dat wel via haar eigen teamstructuur.

Emily Batty zal geen deel uitmaken van Alpecin-Fenix dat gesponsord wordt door Canyon en waar onder meer Mathieu van der Poel, Sam Gaze, Ronja Eibl en Ceylin del Carmen Alvarado deel van uitmaken, maar ze zal dit jaar onderweg zijn met haar eigen team waar zij hoogstwaarschijnlijk de enige atlete zal zijn.

Dit doet wat denken aan Pauline Ferrand-Prévot die de voorbije jaren ook vaak alleen op weg was met haar Canyon. De Française stapte in het tussenseizoen echter over naar Absolute Absalon-BMC.

De Canadese heeft het bij haar aankondiging ook nog over het feit dat een verandering van lucht zich opdrong, want tussen de lijnen door begrijpen we dat haar relatie met Trek de laatste jaren toch niet meer zo rooskleurig was. “Het was tijd voor een nieuw hoofdstuk. Door de jaren heen heb ik geleerd dat er andere dingen even belangrijk zijn dan enkel het beste materiaal of de beste infrastructuur rond je om progressie te maken … Canyon heeft de tijd genomen om naar mijn visie te luisteren en ik heb het gevoel dat ik nu eindelijk gehoord wordt bij de ontwikkeling van producten.”

Na twee bleke seizoenen hoopt Batty dit jaar weer op het voorplan mee te strijden. Ze zal dat doen op de Exceed (hardtail) en de Lux (full suspension) met een voorkeur om met deze laatste te rijden, aldus het persbericht van Canyon. De afmontage zal gebaseerd zijn op de Lux SLX 9 Team met Fox-veringen, een Shimano-aandrijving en ook remmen van de Japanse gigant. En uiteraard in persoonlijke kleurtjes. Voor Batty toch een hele ommekeer, want bij Trek reed ze jarenlang rond met Sram en RockShox.

DoorJan Geys