Transfernieuws | Haley Batten en Christopher Blevins nieuwe gezichten bij Specialized Factory Racing

Sport
11 January 2022 — Jan Geys

Er beweegt weer wat op de transfermarkt deze winter. Ons nieuws over de transfer van Loana Lecomte naar Canyon (lees hier) is nog niet koud of daar is de volgende aankondiging al. Dit keer komt het nieuws uit het kamp van Specialized Factory Racing dat Haley Batten en Christopher Blevins voor meerdere jaren aan zich verbindt.

Haley Batten en Christopher Blevins belichamen de nieuwe generatie Amerikaanse XC-renners die in de voetsporen treden van Kate Courtney. Batten blonk aan het begin van vorig seizoen uit met een derde plaats in de World Cup XCO van Albstadt en een tweede plaats in Nove Mesto. In Nove Mesto nam ze tevens de overwinning in de shorttrack mee naar huis. Blevins reed dan weer een dijk van een eindejaar met de wereldtitel shorttrack in Val di Sole en winst in de laatste wereldbekermanche van het seizoen in Snowshoe.
Beiden reden vorig seizoen voor Trinity Racing, het Britse team dat ondersteund wordt door Specialized. Kleine anekdote, bij de beloften kwamen Batten en Blevins ook al uit voor Specialized Factory Racing! Een grote verrassing kan je hun overstap naar Specialized Factory Racing dan ook niet noemen.

Het duo geeft in 2022 een Amerikaanse toets aan het team dat in 2021 voor 100% uit Europese renners bestond. Door de komst van Batten en Blevins telt het team nu zes renners (het viertal van 2021 blijft trouw op post) en dat zestal is netjes opgesplitst in drie vrouwen en drie mannen:

  • Elite vrouwen: Haley Batten, Laura Stigger, Sina Frei (wereldkampioene XCC, tweede op de Olympische Spelen XCO, derde op het WK XCO)
  • Elite mannen: Jordan Sarrou, Gerhard Kerschbaumer, Christopher Blevins (wereldkampioen XCC).

Het team krijgt een Specialized Epic of Epic HT ter beschikking die is uitgerust met onderdelen van Specialized/Roval en Sram/RockShox. Andere partners van het team zijn Wahoo, Clif, Retül, Motorex, Evoc en Supacaz.