Transfernieuws | Hans Becking voor drie seizoenen naar DMT Racing!

Door Jan Geys -

  • Sport

Illustratieve afbeelding van het artikel: "Transfernieuws | Hans Becking voor drie seizoenen naar DMT Racing!"

Er komt maar geen einde aan het sprookjesseizoen van de Nederlander Hans Becking. Nadat hij sportief al uitblonk met zeges in enkele stevige rittenwedstrijden, denk maar aan de Portugal Tour en de Leyenda del Dorado (telkens met Joris Massaer aan zijn zijde) en ritzeges in onder meer de Belgian Mountainbike Challenge en de Mountainbike van Vlaanderen, heeft hij nu als kers op de taart ook een toptransfer te pakken naar het Italiaanse DMT Racing, toch wel één van de topploegen in het marathonbiken.

En laat nu net in dat marathonbiken zijn hart liggen, zoals Hans Becking ons zelf toevertrouwde in een eerder interview. De komende drie jaar mag de 31-jarige Nederlander zich dan ook volop storten op de discipline die hem misschien wel het beste ligt, ook al reed Becking zich dit seizoen ook in de World Cup XC in de kijker, met een twaalfde plaats in Albstadt als hoogtepunt. Door de transfer komt er wel een einde aan een mooie samenwerking die zes jaar geduurd heeft met het Brentjens Mountainbike Racing Team.

Hans, betekent dit nu dat je de XC-wedstrijden de rug zal toekeren?

“Ik zweefde al een tijdje tussen marathon en crosscountry. Nu met de nieuwe sprintrace en het minder aantal races was de keuze voor mij snel gemaakt. Niet dat ik daar bang voor ben, maar ik doe het gewoon minder graag. Laat mij maar vroeg opstaan om een vijftal uur door de bergen te rijden in de plaats van die gevaarlijke xc-rondjes met halsbrekende taferelen af te haspelen. Mocht er een weekend vrij zijn en er is een xc-race in de buurt, dan kom ik natuurlijk wel mijn best doen. Het NK zou ik ook graag meedoen, maar dat hangt van de kalender af, want als ik het marathonbiken goed wil doen, moet ik er 100% voor gaan.”

Was het een droom om naar een Italiaans team te trekken?

“Nee, niet echt. Maar DMT had wel mijn voorkeur, want dit is een echt marathonteam. Natuurlijk is het heel gaaf als je daar dan aan de slag kunt.”

Bij DMT word je ploegmaat van Tiago Ferreira, de vice wereldkampioen XCM. Dan zien wij meteen een topduo dat samen een gooi kan doen naar het hoogste schavotje in wedstrijden als de Cape Epic…

“Mijn wedstrijdprogramma voor 2018 ken ik nog niet, maar ik zal zeker samen met Tiago aan de start verschijnen van enkele meerdaagsen. De Cape Epic is daar echter niet bij en zelf wil ik vooral mikken op het Europees en wereldkampioenschap XCM. Ook de Belgian Mountainbike Challenge en de Mountainbike van Vlaanderen staan al met stip genoteerd op mijn agenda en hopelijk ook wedstrijden als de Sella Ronda Hero, … Vast staat wel dat ik in 2018 minder wedstrijddagen zal plannen dan in 2017!”

Door Jan Geys