Trek presents The Ride Gravel: vijfdaags gravelavontuur van de Vogezen naar de Cauberg

Sport
22 November 2020 — Jan Geys

Trek presenteert met The Ride Gravel voor het eerst een vijfdaags gravelavontuur. Van 30 augustus tot en met 3 september 2021 fietst een groep gravel- en mountainbikers van de Franse Vogezen naar de Cauberg in Zuid-Limburg. Vijf prachtige etappes door de mooiste natuurgebieden in Noord-Frankrijk, de Duitse Eifel, de Ardennen in Luxemburg en Wallonië en het Limburgse heuvelland, waarvan meer dan 60 procent offroad.

The Ride goes gravel

Na de eerdere succesvolle The Ride wielerevenementen is nu de tijd rijp voor een graveleditie. Op maat gemaakt voor de gravelaar. Met veel vrijheid, avontuur en zelfstandigheid. Maar daarnaast ook met de geborgenheid van professionele organisatorische, logistieke en medische ondersteuning en hulp waar nodig.

Tussen startplaats Xonrupt-Longemer in de Vogezen en de finish op de Cauberg moeten er 550 kilometers en 8.000 hoogtemeters weggetrapt worden. Een snelle rekensom leert dan ook dat er gemiddeld iets meer dan 100 kilometer per dag wacht, een route die men trouwens op gps zal rijden.

Copyright Irmo Keizer

Trek ondersteunt dit evenement omdat het vele mogelijkheden biedt om Trek te positioneren als gravelmerk. “Met de Trek Checkpoint (lees hier onze review, nvdr) zijn we drie jaar geleden de weg van gravel al ingeslagen. The Ride Gravel sluit naadloos aan bij onze slogan ‘Ride Bikes Have Fun Feel Good’. Dit evenement past daarom heel goed bij Trek als merk en bij onze producten”, aldus Rudy Bouwmeester, marketingmanager bij Trek Benelux.

De mecaniciens van Trek zorgen dat de fietsen in optimale conditie blijven. En ook de rijder wordt begeleid: onderweg en in het The Ride Gravel Camp. Iedere etappe heeft een refuel station, er is een uitgebreid roadbook en voor noodgevallen is er een medisch team en een bezemwagen. Voor de die hards is er de optie om van de tweede en vierde etappe een century gravel ride te maken. Met een extra lus komen de rijders deze dagen op iets meer dan 160 kilometer.

Terwijl de rijder geniet van de dagelijkse graveltocht wordt de gratis duffle bag met bagage vervoerd naar de finish. De camping wordt omgetoverd tot The Ride Gravel Base Camp met tentenkamp en de finish square in gravel style. The Ride Gravel kenmerkt zich door een relaxte, broederlijke sfeer, goede campings met verblijf in eigen tent of tenten van de organisatie, een dagelijkse start- en finish square met soul food, een bar voor koffie en drankjes en een knallend eindfeest bij het Shimano Experience Center in Valkenburg.

Van basic tot luxueus

Copyright Erwin Sikkens

Deelnemen aan The Ride Gravel kan van basic tot luxueus. Vanaf 695 euro ben je erbij met het Rough & Tumble deelnemerspakket. Voor de deelnemers die kiezen voor het Lean & Mean-pakket staat een privétentje klaar met matras, is er een ontbijt en meer. De luxepaardjes kiezen voor het Bold & Beautiful-pakket, met een grotere privétent met bed, stroom, stoeltje, fietsstandaard, ontbijt en extra food and drinks. Zo kan elke gravelrijder het avontuur aan op maat.

Meer informatie via www.the-ride-gravel.cc

Op maandag 30 november is er ook een online webinar (aanvang 19.30 uur). Meld je gratis aan via www.the-ride-gravel.cc/webinars.