Val di Sole 2018: een old school Scott Spark voor Nino Schurter !

Techniek
6 July 2018 — Jan Geys

Om de zestigste verjaardag van Scott te vieren, zal Nino Schurter dit weekend op een Scott Spark RC in retro kleuren deelnemen aan de world cup MTB in het Italiaanse Val di Sole. Vojo was één van de eersten om hem tijdens de trainingen te spotten.

Nino Schurter is het gewoon om met een speciale kleur rond te rijden op zijn fietsen, maar de laatste in de rij trok toch wel meteen onze aandacht.

Zijn Scott Spark RC kreeg immers een opvallende oranje-groene laklaag. Of je het mooi vindt of niet, laten we hier in het midden, maar onopgemerkt bleef hij in ieder geval niet. We staken ons licht op bij het team en daaruit leerden we dat Scott op deze manier de zestigste verjaardag van het merk in de verf wil zetten.

© Team Scott Sram

De kleuren van de Spark van Schurter zijn geïnspireerd op die van deze Scott Pro Racing uit 1990, zoals we op een foto van het team kunnen zien.

En ook de andere sponsors stapten mee in het verhaal en haalden hun oude logo’s boven: RockShox, Sram (enkel het logo op het frame en niet op de elektronische Eagle-aandrijving die nog steeds in de testfase zit), Syncros, DT-Swiss, … Zelfs de schoenen en helm kregen een retro kleurtje. Slecht nieuws echter voor de verzamelaars onder jullie, de fiets van Nino zal niet in de catalogus verschijnen, zelfs niet in een limited versie.

Vanavond (shorttrack) en zondag (XCO) weten we of deze kleuren Schurter geluk zullen brengen en of de wereldkampioen een nieuwe overwinning aan zijn palmares zal kunnen toevoegen.