Victor Koretzky en Elisabeth Brandau winnen in Banyoles

Sport
26 February 2018 — Jan Geys

De Copa Catalana in Banyoles betekent traditiegetrouw voor heel wat renners de terugkeer in competitie bij de seizoensstart. Bij de heren ging de winst naar de Fransman Victor Koretzky en bij de vrouwen mocht de Duitse Elisabeth Brandau met de bloemen zwaaien.

De wedstrijd in Banyoles kon dit jaar op extra buitenlandse interesse rekenen, want heel wat toppers maakten de verplaatsing om er de eerste wedstrijdkilometers van het nieuwe seizoen af te malen met het zicht op de eerste world cup die over twee weken plaatsvindt. Zo stonden er heel wat sterke Fransen en Zwitsers aan de start en zagen we bij de vrouwen onder meer Catharine Pendrel en Emily Batty deelnemen.

Al snel vormde er zich een kopgroep van zeven renners met daarbij heel wat Fransen. Jordan Sarrou, die eerder al de Med Epic wist te winnen, leidt de dans voor Hugo Drechou en Maxime Marotte.

Ook Victor Koretzky is er bij. Die Koretzky wil zijn mislukte seizoen van vorig jaar zo snel mogelijk vergeten …

Samen met zijn ploegmakker Jordan Sarrou gooide hij de tegenstand los waarna Koretzky het werk in de sprint afmaakte. Eén en twee dus voor KMC-Ekoï.

Maxime Marotte wist met zicht op de finish Hugo Drechou nog van zich af te schudden en werd derde, Drechou eindigde als vierde. De eerste niet-Fransman vinden we op de vijfde plaats: de Zwitser Mathias Flückiger. Jens Schuermans eindigde als 17de en eerste Belg. Eerste Nederlander werd Milan Vader, hij werd 24ste.

Vrouwen

Bij de vrouwen stak de Duitse Elisabeth Brandau er bovenuit.

Ze ging haar landgenote Helen Grobert en de Canadese Catharine Pendrel vooraf.

Annie Last eindigde als vierde. In haar wiel zien we Julie Bresset die haar comeback niet gemist heeft.

Julie Bresset zou nog enkele plaatsen verliezen en werd uiteindelijk zevende, nog voor Emily Batty die negende werd.

Uitslag Copa Catalana Banyoles 2018:

Download (PDF, 486KB)