WK MTB 2018 Lenzerheide: zevende wereldtitel voor Nino Schurter!

Door Jan Geys -

• Sport

We moesten in Lenzerheide tot de voorlaatste ronde wachten vooraleer Nino Schurter zijn beslissende aanval plaatste die hem in eigen land de wereldtitel opleverde, zijn zevende in totaal! Het zilver in dit wereldkampioenschap MTB was voor Gerhard Kerschbaumer, het brons voor Mathieu van der Poel.

Mathieu van der Poel probeerde het in de vierde ronde ook, maar dichter dan een kleine 20 seconden kwam de jonge Nederlander niet. Achter hem kraakte het in alle voegen bij de rest van zijn gezellen.

In de voorlaatste ronde merkt Schurter de eerste tekenen van zwakte op bij Kerschbaumer en dat is het sein voor de Zwitser om zijn aanval te plaatsen. Bij de laatste doortocht aan de finish telt hij zes seconden voorsprong op de Italiaan en de minste fout kan dan ook fataal zijn.

Maar Schurter moet je het klappen van de zweep niet meer leren en na een foutloos parkoers kroont hij zich in Lenzerheide voor de zevende keer in zijn carrière tot wereldkampioen bij de elites!

Gerhard Kerschbaumer eindigt als tweede en behaalt voor het eerst in zijn carrière een medaille tijdens de wereldkampioenschappen MTB bij de elites, dit vijf jaar na zijn wereldtitel bij de U23 in Pietermaritzburg. De Italiaan kon na afloop niet anders dan toegeven dat Schurter sterker was.

Mathieu van der Poel werd, ondanks een matige start, knap derde en was daar na afloop heel blij mee. In zijn tweede seizoen op de mountainbike neemt hij een eerste medaille mee naar huis en laat hij nog maar eens zien dat hij een grote kanshebber wordt voor de Olympische Spelen van Tokio.

De sprint om de vierde plaats werd gewonnen door Henrique Avancini voor Florian Vogel.

Jens Schuermans en Kevin Panhuyzen eindigden hun wereldkampioenschap in de top twintig, Schuermans werd 17de en Panhuyzen 19de.