WK MTB DH Lenzerheide: Rachel Atherton is van een andere planeet

Sport
9 September 2018 — Jan Geys

De Britse Rachel Atherton heeft tijdens de wereldkampioenschappen downhill haar tegenstandsters vermorzeld door met een voorsprong van bijna tien seconden (9,983″ om precies te zijn) naar de wereldtitel te snellen! Atherton haalde het voor haar landgenote Tahnee Seagrave en Myriam Nicole.

De hot seat werd afwisselend ingenomen door een hele resem Franse downhillsters, enkel de Zwitserse Emilie Sigenthaler kon er zich tussen wringen.
Myriam Nicole deed met haar run weer een flinke hap van de chrono om vervolgens op haar beurt uit de hot seat gekegeld te worden door Tahnee Seagrave.
En dan was het de beurt aan Rachel Atherton. De Britse leek wel van een andere planeet te komen en zette haar dichtste rivale op meer dan negen seconden! Voor Atherton is dit al de vijfde wereldtitel, tien jaar na haar eerste regenboogtrui die ze in 2008 behaalde.
Het zilver was voor Tahnee Seagrave, het brons voor Myriam Nicole.
Uitslag wereldkampioenschap downhill 2018 Lenzerheide vrouwen-elites:
Meer over de beklijvende finale van de heren-elites lees je hier: https://www.vojomag.nl/news/wk-mtb-dh-lenzerheide-martin-maes-op-minder-dan-een-zucht-van-de-zege/