WK MTB XCO junioren: goud voor gastland Oostenrijk en Duitsland

Sport
9 October 2020 — Jan Geys

Op dag twee van de wereldkampioenschappen MTB is het traditiegetrouw de beurt aan de junioren. Na de regenval van de voorbije dagen droogt het circuit in Leogang stilaan op, al ligt er toch nog voldoende modder om voor spektakel te zorgen. Het goud was voor thuisrenster Mona Mitterwallner en de Duitser Lennart-Jan Krayer.

Junior-vrouwen

Copyright Michal Cerveny

Staat er na Laura Stigger al opnieuw een Oostenrijks talent op? Het is nog wat vroeg om daarover te oordelen, maar Mona Mitterwallner maakte woensdag in de Team Relay al veel indruk met de tweede beste tijd van alle vrouwelijke rensters (elites incluis).

Copyright Michal Cerveny

Vorig jaar was Mitterwallner goed voor zilver tijdens de wereldkampioenschappen in Mont-Sainte-Anne, donderdag reed ze in eigen land ongenaakbaar naar de gouden medaille. Ze haalde het met een voorsprong van bijna twee minuten op de Duitse Luisa Daubermann, de Tsjechische Aneta Novotna werd derde.

Copyright Michal Cerveny

De twee Nederlandse deelneemsters, Fem van Empel en Puck Pieterse, werden respectievelijk 10de en 11de op meer dan 8 minuten van de winnares. Er stond geen Belgische deelneemster aan de start.

Uitslag WK MTB XCO 2020 Leogang junior-vrouwen:

Download (PDF, 181KB)

Junior-mannen

Copyright Michal Cerveny

Bij de junior-mannen kregen we na het wegvallen van de Fransman Luca Martin een tweestrijd tussen de Duitser Lennart-Jan Krayer en de Zwitser Janis Baumann.

Copyright Michal Cerveny

Krayer haalde het uiteindelijk met een voorsprong van 40 seconden op Baumann. Luca Martin hield op het einde nog nipt de fel opkomende Amerikaan Riley Amos af die 2 seconden tekortkwam voor het brons.

Copyright Michal Cerveny

Van de renners uit de Benelux scoorde de Nederlander Chris van Dijk met een 17de plaats het best. De enige Belgische junior aan de start, Jarne Vandersteen, werd 39ste na een zware wedstrijd met val- en schuifpartijen en een afgebroken remhendel en lockout. De twee andere Nederlandse deelnemers, Tom Schellekens en Frits Biesterbos, werden respectievelijk 51ste en 56ste.

Uitslag WK MTB XCO 2020 Leogang junior-mannen:

Download (PDF, 186KB)

Meer uitslagen van het WK MTB in Leogang: Team Relay