Wolf Tooth Master Link Combo: daar waar de anderen stoppen

Door Jan Geys -

  • Techniek

Wolf Tooth Master Link Combo: daar waar de anderen stoppen

Wolf Tooth presenteert met de Master Link Combo een heuse “problem solver”. Dit nieuwe tooltje vult de andere klassieke tooltjes aan met handige functies voor de ketting en de wielen. 

Net zoals bij de KMC Missing Link Lever en anderen is hij uitgerust met een kettingpons om om het even welke kettingsluiting van elke 9-speed tot 12-speed ketting los te maken. Uit ervaring weten we hoe moeilijk het soms is om de kettingsluiting te openen, dus dit is zeker een nuttige functie. In de behuizing is er een uitsparing voorzien om twee snelsluitingen te verbergen (ook mogelijk voor een Sram Eagle-kettingsluiting met zijn aparte ‘banaan’-vorm). Tot daar het deel met functies voor de ketting.

De Wolf Tooth Master Link Combo is ook een handige hulp bij de wielen, want zo kan het uiteinde van het handvat gebruikt worden als bandenlichter. Daarnaast kan hij ook dienstdoen als klassieke tang om bijvoorbeeld een weerbarstig ventiel los te draaien. In het handvat is er een uitsparing in de vorm van een sterretje met drie punten waarmee je het moertje van een ventiel kan losdraaien.

De Master Link Combo Pliers (made in USA) is geproduceerd uit geanodiseerd 7075 T6 aluminium, weegt 38 gram en wordt op de website van Wolf Tooth verkocht voor $ 29,95. In dezelfde rubriek vinden we ook nog een serie tooltjes voor op reis, zoals een sleutel waarvan je de doppen kan wisselen om onder meer je crankstel of pedalen los te maken. Ook een compacte kettingsleutel staat in de catalogus. Allen zijn uit aluminium vervaardigd en zijn compact gehouden om te vermijden dat je reistas te zwaar zou doorwegen.

Meer info op www.wolftoothcomponents.com

DoorJan Geys