World Cup MTB Albstadt: Mathias Flückiger de sterkste, MVDP tweede

Door Jan Geys -

• Sport

De Zwitser Mathias Flückiger heeft in Albstadt voor de tweede keer in zijn carrière een wereldbeker MTB gewonnen. Na een door de regen loodzware wedstrijd haalde hij het voor Mathieu van der Poel en Jordan Sarrou. Wereldkampioen Nino Schurter viel met een zesde plaats naast het podium; Belgisch kampioen Jens Schuermans eindigde op rang 12.

Foto copyright Armin Küstenbrück

Mathieu van der Poel, de leider in de tussenstand van de wereldbeker, is achter dit trio aan een opmars bezig. Eerst keerde hij terug tot bij Nino Schurter en Florian Vogel om in de vierde ronde solo op zoek te gaan naar plaats drie … of plaats twee! Niet dat Sarrou veel verzwakt vooraan, maar Van der Poel was gewoon een maatje te sterk en in twee fenomenale slotrondes slaagde hij er alsnog in om de tweede plek af te snoepen van de Fransman.

Mathias Flückiger was vandaag echter nog beter en de Zwitser behaalde in Albstadt een oververdiende overwinning. Mathieu van der Poel werd tweede en behoudt zijn witte leiderstrui, Jordan Sarrou finishte als derde en Titouan Carod en Florian Vogel maakten het podium compleet. Het gebeurt niet vaak dat Nino Schurter niet op het podium staat in een wereldbeker MTB, maar vandaag moest de wereldkampioen tevreden zijn met rang zes.

Belgisch kampioen Jens Schuermans werd 12de, zijn beste resultaat ooit in de World Cup MTB. Milan Vader eindigde in zijn eerste wereldbeker bij de elites meteen als 23ste! Kevin Panhuyzen werd 61ste, Nick Vanpol 96ste, Erwin Bakker 99ste en Rob Vanden Haesevelde 100ste. Erno McCrae en Wout Alleman haalden het einde van de wedstrijd niet.

Morgen zijn we er weer met meer nieuws uit Albstadt! De uitslag van de vrouwen vind je hier: www.vojomag.nl/news/world-cup-mtb-albstadt-de-eerste-voor-kate-courtney