World Cup MTB Albstadt: Mathias Flückiger de sterkste, MVDP tweede

Sport
19 May 2019 — Jan Geys

De Zwitser Mathias Flückiger heeft in Albstadt voor de tweede keer in zijn carrière een wereldbeker MTB gewonnen. Na een door de regen loodzware wedstrijd haalde hij het voor Mathieu van der Poel en Jordan Sarrou. Wereldkampioen Nino Schurter viel met een zesde plaats naast het podium; Belgisch kampioen Jens Schuermans eindigde op rang 12.

Foto copyright Armin Küstenbrück

Het was Scott-Sram dat met Nino Schurter en Lars Forster een bliksemstart nam. De winst van teammaatje Kate Courtney eerder op de dag gaf hen vleugels en net zoals in de shorttrack van vrijdag zag het er op dat moment niet al te best uit voor Van der Poel.

Mathieu van der Poel zakte zelfs even buiten de top tien. Net op dat moment werden boven de renners (en toeschouwers) de hemelsluizen opengezet. De eerste die aan den lijve zou ondervinden hoe glad het parkoers in Albstadt in die omstandigheden kan zijn, was Lars Forster. In de feedzone ging hij op het gras onderuit, gelukkig nog zonder al te veel erg.

Dat zou later in de wedstrijd echter anders zijn, want Forster kwam nog twee keer ten val. De laatste val was er te veel aan voor de Europese kampioen die geblesseerd uit het bos werd gevoerd. Nino Schurter had vooraan ondertussen het gezelschap gekregen van zijn landgenoot Mathias Flückiger en de Fransman Jordan Sarrou. Onder impuls van het beukwerk van Mathias Flückiger moest Nino Schurter in de derde ronde de rol lossen, een ronde later was Jordan Sarrou hetzelfde lot beschoren.

Foto copyright Armin Küstenbrück

Mathieu van der Poel, de leider in de tussenstand van de wereldbeker, is achter dit trio aan een opmars bezig. Eerst keerde hij terug tot bij Nino Schurter en Florian Vogel om in de vierde ronde solo op zoek te gaan naar plaats drie … of plaats twee! Niet dat Sarrou veel verzwakt vooraan, maar Van der Poel was gewoon een maatje te sterk en in twee fenomenale slotrondes slaagde hij er alsnog in om de tweede plek af te snoepen van de Fransman.

Mathias Flückiger was vandaag echter nog beter en de Zwitser behaalde in Albstadt een oververdiende overwinning. Mathieu van der Poel werd tweede en behoudt zijn witte leiderstrui, Jordan Sarrou finishte als derde en Titouan Carod en Florian Vogel maakten het podium compleet. Het gebeurt niet vaak dat Nino Schurter niet op het podium staat in een wereldbeker MTB, maar vandaag moest de wereldkampioen tevreden zijn met rang zes.

Foto copyright Armin Küstenbrück

Belgisch kampioen Jens Schuermans werd 12de, zijn beste resultaat ooit in de World Cup MTB. Milan Vader eindigde in zijn eerste wereldbeker bij de elites meteen als 23ste! Kevin Panhuyzen werd 61ste, Nick Vanpol 96ste, Erwin Bakker 99ste en Rob Vanden Haesevelde 100ste. Erno McCrae en Wout Alleman haalden het einde van de wedstrijd niet.

Foto copyright Armin Küstenbrück

Morgen zijn we er weer met meer nieuws uit Albstadt! De uitslag van de vrouwen vind je hier: www.vojomag.nl/news/world-cup-mtb-albstadt-de-eerste-voor-kate-courtney

Uitslag World Cup MTB XCO Albstadt 2019 Elite heren:

Download (PDF, 250KB)