World Cup MTB Albstadt U23: Sina Frei grijpt de macht

Door Jan Geys -

  • Sport

Illustratieve afbeelding van het artikel: "World Cup MTB Albstadt U23: Sina Frei grijpt de macht"

Wereldkampioene Sina Frei greep in het Duitse Albstadt opnieuw de macht in de wereldbeker MTB bij de vrouwen beloften. Nadat ze in Stellenbosch nog de duimen moest leggen voor de Deense Malene Degn, stond er vandaag geen maat op de sterke Zwitserse. Frei haalde het voor de Britse Evie Richards en de Deense Malene Degn. Door haar zege is ze ook de nieuwe leidster in de wereldbeker.

Een snelle start loont duidelijk op het door de modder lastige circuit van Albstadt. Net zoals Joshua Dubau gisteren bij de mannelijke beloften, trok de Zwitserse Sina Frei al snel op avontuur. De Britse Evie Richards moest een klein gaatje laten en Malene Degn, de winnares van Stellenbosch, nestelde zich op rang drie.

De kloof met Evie Richards bleef de ganse wedstrijd rond de twintig seconden hangen, echt gerust was Sina Frei dus nooit. Malene Degn zag haar achterstand wel ronde na ronde oplopen. Zonder pech was de top drie al gekend en zo geschiedde ook, want de anderen kwamen niet in het stuk voor.

Frei hield haar inspanning vol tot aan de finish en haalde het uiteindelijk met 21″ voorsprong op Evie Richards. Malene Degn eindigde op 3’52” als derde. De Nederlandse Sophie von Berswordt finishte als vijftiende. De Belgische Emeline Detilleux volgde nog drie plaatsjes verder op de achttiende plaats. Ook Didi de Vries (43ste), Maaike de Heij (50ste), Kiki van Asselt (52ste) en Hannah van Boven (53ste) reden mee in Albstadt.

Uitslag World Cup MTB XCO Albstadt 2018 U23 women:

[gview file=”https://www.vojomag.com/app/uploads/2018/05/albs_xco_wu_results.pdf”]

De uitslag van de mannelijke beloften vind je hier: www.vojomag.nl/news/world-cup-mtb-albstadt-u23-joshua-dubau-voert-een-nummertje-op

Door Jan Geys