World Cup MTB La Bresse: Neff stelt haar eindzege veilig!

Sport
26 August 2018 — Jan Geys

De wereldbekerfinale in La Bresse maakte zijn reputatie weer meer dan waard. Het zeer talrijk opgekomen publiek kreeg bij de vrouwen een wedstrijd te zien die spannend was tot het einde. Ronde na ronde wisselden de posities vooraan en met vier kanshebsters op de zege gingen ze de laatste ronde in: Annika Langvad, Pauline Ferrand-Prevot, Emily Batty en Jolanda Neff …

Het circuit van La Bresse zocht het dit jaar op een andere locatie, maar het natuurlijke karakter van de omloop bleef wel behouden. Door de regen van de voorbije dagen lag de omloop er ook nog eens zeer glibberig bij. Gelukkig bleef het vandaag droog en scheen de zon zelfs boven de Vogezen. Door de omstandigheden werd de wedstrijd wel een stevige aanslag voor het materiaal, waardoor we heel wat lekke banden te zien kregen bij de vrouwen.

Jolanda Neff werd zelfs twee keer het slachtoffer van een lekke band! Neff liet het hoofd echter niet hangen en trok in de achtervolging op Annika Langvad, haar belangrijkste concurrente in de strijd om de kristallen bol.

Ook Langvad moest met een lekke band de materiaalzone induiken en plotsklaps reed de Canadese Emily Batty alleen vooraan rond. Batty zag eerst Langvad en later ook Pauline Ferrand-Prevot en Jolanda Neff terugkeren. In een spannend slot had Neff nog net iets meer overschot en de Zwitserse won verdiend de finale van de World Cup MTB 2018, voor Emily Batty. Met haar zege stelde de wereldkampioene meteen ook haar eindzege in de wereldbeker MTB 2018 veilig.

Voor Annika Langvad zat er vandaag niet meer in dan de derde plaats; in de eindstand van de wereldbeker eindigde ze als tweede.

Pauline Ferrand-Prevot wist net als Batty alle valkuilen perfect te omzeilen. Jammer genoeg kwam ze aan het eind wat tekort en moest ze tevreden zijn met de vierde plaats.

Alessandra Keller vervolledigde het podium voor Anne Tauber. Ook Githa Michiels eindigde weer in de top tien, zij werd achtste! Lotte Koopmans werd 50ste.

Uitslag World Cup MTB 2018 La Bresse vrouwen:

Download (PDF, 135KB)

Eindstand World Cup MTB 2018 vrouwen: 

Download (PDF, 146KB)

De uitslag van de heren-elites vind je hier: www.vojomag.nl/news/world-cup-mtb-la-bresse-schurter-nog-steeds-de-baas