World Cup MTB La Bresse: Schurter nog steeds de baas!

Door Jan Geys -

  • Sport

World Cup MTB La Bresse: Schurter nog steeds de baas!

De heerschappij van Nino Schurter werd dit seizoen enkele keren op de proef gesteld, maar bij de eindafrekening is de Zwitser ook dit seizoen weer de grote slokop. Zijn zesde eindzege in de wereldbeker MTB had hij in Mont-Sainte-Anne al binnen, maar Schurter deed daar in de finale nog een schepje bovenop door de World Cup MTB 2018 in stijl af te sluiten; met winst dus in de finale. Schurter haalde het voor Kerschbaumer en Marotte.

Gerhard Kerschbaumer zorgde in La Bresse nog maar eens voor het grootste gevaar voor Schurter. En de uitslag had er anders kunnen uitzien indien Kerschbaumer met kettingproblemen geen tijd had verloren in de materiaalzone. De Italiaan kwam uiteindelijk een dozijn seconden tekort voor de winst. Mathieu van der Poel reed geruime tijd in derde positie rond, maar de Nederlander reed in de voorlaatste ronde lek waardoor hij nog een plaatsje zou moeten prijsgeven in de daguitslag.

Maxime Marotte profiteerde en eindigde voor zijn thuispubliek als derde, MVDP werd vierde. Ondanks dat hij verzaakte aan de manche van Mont-Sainte-Anne werd Van der Poel wel tweede in de eindstand van de wereldbeker.

Belgisch kampioen Jens Schuermans heeft niet echt kunnen profiteren van zijn gunstige startpositie en moest tevreden zijn met de 24ste plaats, net voor Kevin Panhuyzen die 25ste werd. Michiel van der Heijden sloot in La Bresse zijn wereldbekercampagne 2018 af met een 49ste plaats. Ruben Scheire en Erno McCrae eindigden respectievelijk 67ste en 68ste.

Morgen blikken we nog uitgebreid terug op deze finale van de wereldbeker MTB 2018.

Uitslag World Cup MTB 2018 La Bresse mannen:

[gview file=”https://www.vojomag.com/app/uploads/2018/08/bres_xco_me_results_x.pdf”]

Eindstand World Cup MTB 2018 mannen:

[gview file=”https://www.vojomag.com/app/uploads/2018/08/bres_xco_me_standings.pdf”]

De uitslag van de vrouwen-elites vind je hier: www.vojomag.nl/news/world-cup-mtb-la-bresse-neff-stelt-haar-eindzege-veilig

DoorJan Geys