World Cup MTB Les Gets: Kate Courtney oppermachtig!

Sport
14 July 2019 — Jan Geys

De Amerikaanse Kate Courtney heeft er in het Franse Les Gets een uitstekend weekend opzitten. Nadat ze vrijdagavond al de snelste was in de shorttrack, was ze vandaag ook de beste in de crosscountry. Na een lange solo haalde ze het voor Jolanda Neff en Elisabeth Brandau. Anne Terpstra blijft het goed doen en werd mooi zevende.

Zeven rondes moesten de vrouwen in Les Gets afleggen en al vroeg in de wedstrijd leek het erop dat de beslissing gevallen was. Reeds in de eerste ronde wist Kate Courtney in een afdaling een klein gaatje te slaan. Gelukkig was er Jenny Rissveds om opnieuw wat spanning in de wedstrijd te brengen door in de tweede ronde aan te sluiten bij Courtney en meteen de leiding over te nemen.

Dat bleek echter nog wat hoog gegrepen voor Rissveds, want nog in dezelfde ronde moest de Zweedse de wereldkampioene opnieuw laten gaan. Vanaf dan begon Courtney aan een lange solo die haar een derde wereldbekersucces zou opleveren. Achter haar kon Jolanda Neff na een sterke remonte alsnog tweede worden terwijl de Duitse Elisabeth Brandau net zoals in de shorttrack als derde eindigde. Sina Frei en Pauline Ferrand-Prévot vervolledigden het podium. Olympisch kampioene Jenny Rissveds eindigde uiteindelijk als negende.

Geen podium voor Anne Terpstra dit keer, maar wel een mooie zevende plaats. En ook Githa Michiels deed het enkele plaatsjes minder goed dan in Vallnord, zij werd in Les Gets 14de. Sophie von Berswordt nadert ondertussen de top 20, zij eindigde als 21ste. Ook geen Anne Tauber vooraan dit keer, zij kwam in de eerste ronde onzacht in aanraking met de ondergrond en moest tevreden zijn met een 25ste plaats. Ook Annemarie Worst (31ste) en Lotte Koopmans (47ste) haalden het einde in Les Gets.

Uitslag World Cup MTB Les Gets 2019 vrouwen:

Download (PDF, 240KB)

De uitslag van de mannen vind je hier: www.vojomag.nl/news/world-cup-mtb-les-gets-nino-schurter-wint-schuermans-voor-het-eerst-in-top-tien