World Cup MTB Les Gets: Nino Schurter wint, Schuermans voor het eerst in top tien!

Door Jan Geys -

  • Sport

World Cup MTB Les Gets: Nino Schurter wint, Schuermans voor het eerst in top tien!

Niet Mathieu van der Poel, maar wel Nino Schurter heeft, net zoals vorige week in Andorra, de wereldbeker mountainbike in Les Gets naar zijn hand gezet. Terwijl Van der Poel nog een 16de plaats uit de brand wist te slepen, reed Belgisch kampioen Jens Schuermans een dijk van een wedstrijd met een zevende plaats als resultaat!

Toch hadden we niet verwacht dat hij er zo snel zou doorzakken. Half koers zagen we Van der Poel rond de 40ste plaats ronddolen en de broodnodige wereldbekerpunten (voor zover die wereldbeker nog een doel mag zijn wanneer je twee belangrijke wedstrijden uit je programma schrapt, al geloofde het team er wel nog in) leken ver weg.

Vooraan kregen we een afvallingskoers te zien. Nadat de Fransen Tempier en Sarrou de rol moesten lossen, bleven er vooraan nog vier kanshebbers over. De Braziliaan Henrique Avancini (nog altijd op zoek naar zijn eerste wereldbekerzege XC), wereldkampioen Nino Schurter, de in Vallnord nog onfortuinlijke Ondrej Cink en de Italiaanse klimmer Gerhard Kerschbaumer.

Zonder echt aan te vallen, maar met een aardige tempoversnelling bergop, ziet Nino Schurter zowel Cink als Avancini in de voorlaatste ronde lossen. Enkel Kerschbaumer kan het wiel van de Zwitser volgen, maar ook die moet er in de slotronde genadeloos af. Met die nieuwe zege nadert Schurter tot op één stuk van het record van Julien Absalon (33 zeges). Kerschbaumer werd tweede, Avancini derde. Stephane Tempier werd op deze ‘Quatorze Juillet’ de beste Fransman, hij eindigde als vierde. Ondrej Cink maakte het podium compleet.

Daar vlak achter kwamen Peter Disera en Jens Schuermans, die in de slotronde nog de zevende plaats wist af te snoepen van Jordan Sarrou. Knap van de Belgische kampioen die na een sterke shorttrack zijn beste prestatie ooit neerzette in de crosscountry en toont dat hij stilaan klaar is om op een dag mee op het podium te stappen!

Nog iemand die een zeer mooie prestatie heeft neergezet, is Milan Vader. De eerstejaars elite werd 13de en was daarmee de beste Nederlander in de uitslag. Mathieu van der Poel herpakte zich in de tweede wedstrijdhelft om toch nog als 16de te eindigen. Nick Vanpol werd 63ste, Erno McCrae 65ste, Rob Vanden Haesevelde 80ste, Kevin Panhuyzen 93ste en Wout Alleman 111de.

In de tussenstand van de wereldbeker loopt Nino Schurter nu wat verder uit op zijn concurrenten. De Zwitser heeft nu een voorsprong van 245 punten op Henrique Avancini en 261 op Mathieu van der Poel.

Uitslag World Cup MTB Les Gets 2019 mannen:

[gview file=”https://www.vojomag.com/app/uploads/2019/07/gets_xco_me_results_y-1.pdf”]

Tussenstand World Cup MTB 2019 mannen:

[gview file=”https://www.vojomag.com/app/uploads/2019/07/gets_xco_me_standings.pdf”]

De uitslag van de vrouwen vind je hier: www.vojomag.nl/news/world-cup-mtb-les-gets-kate-courtney-oppermachtig

DoorJan Geys