World Cup MTB Nove Mesto U23: Sina Frei wint millimetersprint

Sport
26 May 2018 — Jan Geys

De vrouwen beloften mochten vandaag de debatten openen van de world cup MTB in Nove Mesto. Supertalent Sina Frei won na een millimetersprint tegen de Deense Malene Degn en verstevigt daarmee haar witte leiderstrui in de tussenstand van de wereldbeker.

De nummers een, twee en drie van Albstadt lieten er in Nove Mesto geen gras over groeien; reeds in de startloop wisten Sina Frei, Evie Richards en Malene Degn de rest van het deelnemersveld los te schudden.

Maar wie dacht dat het podium daarmee al gekend was, was te voorbarig. Eerst pikte de Duitse Ronja Eibl haar wagonnetje aan en wat later deed de Italiaanse Marika Tovo hetzelfde.

Evie Richards (3) en Lucie Urruty (7)

Het werd nog verrassender toen Evie Richards terrein begon te verliezen en naar plaats zeven tuimelde. Richards zou zelfs het einde niet halen, want in ronde vier stapte ze uit de wedstrijd. In de slotronde ging de snelheid loeihard de hoogte in en Tovo betaalde daarvoor het gelag, zij moest vooraan lossen. De Duitse Eibl waren we eerder al kwijtgespeeld.

Een sprint zou moeten uitmaken wie de world cup MTB van Nove Mesto achter haar naam zou mogen schrijven: wordt het Sina Frei, vorige week nog de beste in Albstadt, of de Deense Malene Degn, die de eerste manche won in Stellenbosch. De ploegmates bij Ghost maakten het nog spannend en in een millimetersprint was het wereldkampioene Frei die aan het langste eind trok.

De Italiaanse Marika Tovo eindigde 19″ later als derde; Ronja Eibl en Nicole Koller vervolledigden de top vijf.

Sophie von Berswordt

De Nederlandse Sophie von Berswordt werd na een sterke slotronde mooi tiende. Maaike de Heij werd 44ste, Kiki van Asselt 51ste.

Uitslag World Cup MTB XCO Nove Mesto 2018 U23 women:

Download (PDF, Onbekend)

De uitslag van de mannelijke beloften vind je hier: www.vojomag.nl/news/world-cup-mtb-nove-mesto-u23-vlad-dascalu-zorgt-voor-roemeense-primeur