World Cup XC #1 Nove Mesto: de eerste voor Simon Andreassen

Door Jan Geys -

  • Sport

World Cup XC #1 Nove Mesto: de eerste voor Simon Andreassen

In Nove Mesto blijven de dromen van jonge atleten uitkomen, want ook bij de heren kregen we een winnaar die nooit eerder als eerste over de meet kwam van een World Cup MTB bij de elites. Alleen jammer dat het niet Milan Vader was die deze knappe prestatie wist neer te zetten, daarvoor was de Deen Simon Andreassen vandaag te sterk.

Begrijpelijk in het geval van Andreassen en Vader die respectievelijk 23 en 24 zijn, Marotte daarentegen jaagt op zijn 33 al heel wat meer jaren op dat eerste ‘monument’. Des te zuurder is het voor de Fransman dat net nu grote namen als Nino Schurter, Henrique Avancini of Mathias Flückiger niet op de afspraak zijn, er een jonge kerel opstaat die hem van de bloemen houdt.

Een aanval op de plaats waar Mathieu van der Poel vorig jaar zijn zegerush inzette, was voor Simon Andreassen voldoende om zijn laatste twee opponenten van zich af te schudden. Vol ongeloof kwam de kersverse Deense kampioen als eerste over de meet in de arena van Nove Mesto. En dat in zijn eerste World Cup MTB bij de elites, net zoals dat eerder vandaag bij Loana Lecomte het geval was.

Maxime Marotte werd 9 seconden later nog maar eens tweede, Milan Vader zeer knap derde.

Wereldkampioen Nino Schurter vocht zich na een moeilijke start toch nog naar het podium; de Zwitser klopte in een prestigesprint voor de vierde plaats zijn eeuwige rivaal Henrique Avancini.

Pierre de Froidmont werd op de 54ste plaats de eerste Belg, Rob Vanden Haesevelde bereikte op de 86ste plaats de finish. Kevin Panhuyzen en Wout Alleman gaven op. Er stonden naast Milan Vader geen andere Nederlanders aan de start.

Veel tijd om te rusten is er niet, want morgen vervolgt het seizoen met een nieuwe World Cup Shorttrack. In afwachting mag je van ons morgen ook nog een uitgebreid fotoverslag verwachten van de wedstrijden van vandaag.

Uitslag wereldbeker MTB Nove Mesto 2020 heren:

[gview file=”https://www.vojomag.com/app/uploads/2020/10/nome_xco_me_results_y-1.pdf”]

Foto’s copyright Andreas Dobslaff / Vojomag

DoorJan Geys