World Cup XCO #1: Schurter wint in Nove Mesto!

Door Jan Geys -

World Cup XCO #1: Schurter wint in Nove Mesto!

De wedstrijd bij de heren elites in Nove Mesto was wederom zeer spannend en intens! Nino Schurter haalde het dan wel aan het einde van die spannende wedstrijd, maar de Spanjaard Valero speelde knap de rol van de ‘luis in de pels’ voor de Zwitser … De twee gingen een sterk Frans vijftal vooraf in de uitslag maar net achter hen tekende de Nederlander Mathieu Van Der Poel toch wel voor de prestatie van de dag! In afwachting van een uitgebreide terugblik geven we hier al de uitslag mee:

De renner van MMR was de enige die in staat was om Schurter te vergezellen in zijn opmars en ook al moest Valero in de laatste ronden Schurter laten gaan, toch was het verschil eerder klein vandaag. De wereldkampioen kon zich dan ook geen enkele fout veroorloven.

Als derde eindigde Julien Absalon. Absalon moest daarvoor wel alles uit de kast halen om in de slotronde zijn landgenoten Maxime Marotte, Jordan Sarrou en Stéphane Tempier naar de verdere ereplaatsen te verwijzen.

De wedstrijd werd trouwens ontsierd door een grote val bij de start die veroorzaakt werd door de Zwitser Matthias Stirnemann, die zijn evenwicht verloor. Heel wat grote namen zagen hier dan ook al hun kansen in rook opgaan of verdwenen zelfs uit de wedstrijd, zoals onder meer Forster, Stirnemann, McConnell, Koretzky, …

De plaatselijke vedette Jaroslav Kulhavy beschikte door een val op training, waarbij hij een rib brak, niet over al zijn krachten. Maar uit respect voor zijn thuispubliek reed hij de wedstrijd toch uit. Kulhavy eindigde als 55ste.

Maar het grote nieuws van de dag was voor ons de indrukwekkende prestatie die Mathieu van der Poel heeft neergezet! Van der Poel moest achteraan starten met het rugnummer 90, werd opgehouden door de val bij de start, maar realiseerde een geweldige remonte. In de sprint veroverde hij ook nog eens de scalp van Marco Aurelio Fontana en Anton Cooper en werd zo knap achtste … Wil je meer weten over de wedstrijd van Mathieu vandaag, neem dan hier een kijkje: www.vojomag.nl/news/world-cup-xco-1-ontketende-mathieu-van-der-poel-achtste-in-nove-mesto

Ook de Nederlander Hans Becking reed een dijk van een wedstrijd. Vooraf wilde Becking meteen tekenen voor een plaats in de top 30, maar het werd uiteindelijk een knappe vijftiende plaats. Zijn beste resultaat tot hiertoe in een wereldbeker.

De andere renners uit de Benelux dan: Ruben Scheire werd 29ste, Bart De Vocht 37ste, Michiel van der Heijden 40ste, Kevin Panhuyzen 46ste, Jens Schuermans 53ste, Sébastien Carabin 62ste, Frank Beemer 73ste en Robin Vanden Abeele 106de. Didier Bats verscheen wegens ziekte niet aan de start.

Later komen we met een uitgebreid fotoalbum en alle reacties nog uitgebreid terug op de wedstrijd! Stay tuned!

World Cup XC #1 – Nove Mesto 2017  | Heren Elites: de uitslag

[gview file=”https://www.vojomag.com/app/uploads/2017/05/novm_xco_me_analysis.pdf” height=”350px” save=”0″]

DoorJan Geys