World Cup XCO Leogang 2021: hattrick voor Loana Lecomte!

Door Jan Geys -

  • Sport

World Cup XCO Leogang 2021: hattrick voor Loana Lecomte!

Met een zuivere hattrick blijft Loana Lecomte voorlopig ongeslagen in de wereldbeker MTB van 2021. De Française haalde het in Leogang met ruime voorsprong voor de Zweedse Jenny Rissveds en de Oostenrijkse Laura Stigger. Anne Terpstra sleepte na een sterk slot nog een achtste plaats uit de brand.

Vrijdagavond kregen we in de shorttrack al de eerste signalen dat wie deze derde manche van de wereldbeker naar zich toe zou willen halen, eerst voorbij Loana Lecomte zou moeten. De leidster in de tussenstand om de wereldbeker won toen en kreeg vandaag een parcours op maat voor de wielen geschoven.

In de startronde duldde ze nog wel het gezelschap van haar landgenote Pauline Ferrand-Prévot, Haley Batten, Rebecca McConnell en Jolanda Neff, maar ze nam bij het passeren van de finishlijn wel autoritair de leiding – waardoor ze dit wereldbekerseizoen nog steeds elke ronde van elke wedstrijd als eerste de finish passeerde – om even later opnieuw aan een lange solo te beginnen.

Achter haar was het spannender. Batten (de nummer twee in de WB-tussenstand) en McConnell zakten weg; Jenny Rissveds en Laura Stigger namen hun plaatsen vooraan in. Deze laatste twee wisselden voortdurend van positie met Pauline Ferrand-Prévot en Jolanda Neff en het was uiteindelijk Rissveds die in de laatste ronde nog het meeste overschot had.

De Zweedse werd knap tweede, zij het wel op bijna 2 minuten van Lecomte. Laura Stigger werd voor haar eigen publiek schitterend derde, haar beste resultaat bij de elites. Jolanda Neff eindigde net als vrijdag op het podium en werd vierde, terwijl PFP nog net Evie Richards wist af te houden en als vijfde eindigde.

De Benelux-rensters kwamen niet in het stuk voor in Leogang. Anne Terpstra hing in de eerste wedstrijdhelft rond plaats 16, maar wist zich in de voorlaatste ronde toch nog de top tien in te werken. Terpstra zou als 8ste eindigen. Anne Tauber werd 20ste, Lotte Koopmans 25ste (en dat met startnummer 75) en Sophie von Berswordt 34ste. Slechter verging het Ceylin del Carmen Alvarado en Githa Michiels, zij gaven in de tweede ronde op. De Belgische kampioene kwam stevig ten val toen ze een gevallen concurrente wilde ontwijken. Hoe zwaar Michiels gehavend is, weten we nog niet. Via haar sociale media stuurde ze het bericht de wereld in dat er hopelijk niets gebroken is en dat we later meer nieuws mogen verwachten …

Met een maximale score deed Loana Lecomte in Leogang een goede zaak in de tussenstand van de wereldbeker. De Française heeft nu een voorsprong van 365 punten op Pauline Ferrand-Prévot.

Uitslag wereldbeker MTB Leogang 2021 vrouwen:

[gview file=”https://www.vojomag.com/app/uploads/2021/06/leog_xco_we_results.pdf”]

Tussenstand wereldbeker MTB 2021 vrouwen:

[gview file=”https://www.vojomag.com/app/uploads/2021/06/leog_xco_we_standings.pdf”]

De andere uitslagen van de World Cup MTB 2021 in Leogang: Shorttrack

DoorJan Geys