World Cup XCO U23 Nove Mesto: Mitterwallner en Woods bevestigen

Sport
15 May 2021 — Jan Geys

De weken lijken op elkaar in de World Cup MTB bij de beloften: zowel Mona Mitterwallner als Carter Woods deden in Nove Mesto hun overwinning van Albstadt over, terwijl Puck Pieterse en Jarne Vandersteen er voor de positieve Benelux-noot zorgden.

Carter Woods kwam, zag en overwon

De Canadees Carter Woods heeft de goede flow duidelijk te pakken. Waar hij in Albstadt nog zijn handen vol had aan thuisrenner David List, was het overwicht in Nove Mesto veel duidelijker.

Woods haalde het met een voorsprong van 1’55” op de Amerikaan Riley Amos, die vorige week in Albstadt ook al heel de dag deel uitmaakte van de kopgroep en toen vijfde werd.

Amos verwees twee Zwitsers naar de plaatsen drie en vier: Alexandre Balmer en Joel Roth. De Italiaan Simone Avondetto werd vijfde.

Voor de beste prestatie van de Lage Landen zorgde Jarne Vandersteen. De eerstejaarsbelofte moest als 95ste van start gaan maar wist zich helemaal op te werken naar de 25ste plaats. Clément Horny haalde nog net de top 30, diens ploegmakker bij BH-Wallonie, Arne Janssens, werd 33ste. Ian Schumacher kwam in Nove Mesto beter voor de dag dan in Albstadt en werd 44ste. Paul Snip (65ste), Frits Biesterbos (91ste), Niek Hoornsman (92ste) en Beau de Wijn (129ste) waren de andere Nederlanders in de uitslag, de Belg Lukas Malezsewski gaf op.

Uitslag wereldbeker MTB Nove Mesto 2021 mannen-beloften:

Download (PDF, 312KB)

Tussenstand wereldbeker MTB 2021 mannen-beloften:

Download (PDF, 78KB)

Twee op twee voor Mona Mitterwallner

In Albstadt stak ze er nog met kop en schouders bovenuit, maar in Nove Mesto had de jonge Mona Mitterwallner een vette kluif aan de Deense Caroline Bohe. De Deense kraakte pas in de vijfde ronde en Mitterwallner kon zich ook dan geen fout veroorloven. De Oostenrijkse haalde het uiteindelijk met een miniem verschil van 2 seconden, maar dat was wel voldoende voor een twee op twee.

Achter Mitterwallner en Bohe reed de Hongaarse Kata Blanka Vas naar de derde stek, gevolgd door Puck Pieterse die vierde werd. Het podium was in Nove Mesto dus nog net te hoog gegrepen voor Pieterse, maar met haar vierde plaats komt ze wel heel uitdrukkelijk haar neus aan het venster steken. Laat ons hopen dat het nog maar een kwestie van tijd is vooraleer de Nederlandse op het podium zal eindigen. Voor een nieuwe kans moet ze nu wel wachten tot Leogang, op 5 en 6 juni. De Britse Harriet Harnden werd vandaag vijfde.

De Belgische Emeline Detilleux eindigde als 13de, Fem van Empel als 21ste, Romana Carfora als 35ste en Hannah van Boven als 36ste.

Uitslag wereldbeker MTB Nove Mesto 2021 vrouwen-beloften:

Download (PDF, 233KB)

Tussenstand wereldbeker MTB 2021 vrouwen-beloften:

Download (PDF, 79KB)

De andere uitslagen van de World Cup MTB 2021 in Nove Mesto: Shorttrack