YT Industries: het gamma voor 2018 staat online

Door Jan Geys -

  • Techniek

YT Industries: het gamma voor 2018 staat online

YT heeft onlangs zijn gamma voor 2018 voorgesteld en maakte van de gelegenheid gebruik om meteen ook een nieuw logo op ons los te laten. Wat opvalt is dat de belangrijkste modellen amper wijzigen, al zijn er bij de onderdelen wel enkele interessante updates te vinden. De grote afwezige in het persbericht was de Capra. We vermoeden dan ook dat hij binnenkort een update zal krijgen. Dit is wat we onthouden uit het persbericht:

YT Industries, een ondertussen belangrijke speler in het gravity segment en in de onlineverkoop, viert dit jaar zijn tiende verjaardag. Ter gelegenheid daarvan vernieuwde het Duitse bedrijf zijn logo en slogan: “Live uncaged”. De collectie zelf verandert niet zo veel, enkel de onderdelen krijgen een update. En we zien ook enkele nieuwe kleurtjes verschijnen.

YT Jeffsy 2018

Ook de andere modellen krijgen een nieuwe tint (CF Pro/3999 euro – CF/3399 euro) terwijl hun prijs wel stabiel blijft. Er staan ook nog aluminium modellen in de catalogus waarbij de prijzen gaan van 2299 tot 2799 euro.

Bij de onderdelen zien we dat YT volop vertrouwt op E Thirteen en dat zowel voor de wielen als voor de aandrijving. Op de Jeffsy zien we een E Thirteen TRS+ 11-speed cassette (9-46) met een bereik van 511%, ofwel 11% meer dan de Sram Eagle. Voor de derailleurs doet YT een beroep op Shimano (XT of XTR).

YT Tues 2018

Ook de YT Tues, de DH-fiets van het merk, kreeg met de Fox Evol 2018-vering en Sram Code RS-remmen een lichte update. De prijzen gaan van 2399 tot 4999 euro voor de “Aaron Gwin Replica”.

YT Dirt Love 2018

De enige echte nieuwigheid betreft het nieuwe frame van de Dirt Love. YT maakt gebruik van hydroformed staal terwijl de meeste merken voor dit type fietsen voor aluminium kiezen. YT blijft dus trouw aan staal maar maakt wel gebruik van een modernere techniek om de buizen een complexere vorm te kunnen geven dan voorheen.

YT Capra 2018

De YT Capra staat nog steeds op de website en ook de onderdelen kregen een update, maar toch was er van hem geen spoor te vinden in het persbericht. We vermoeden dan ook dat er binnenkort een update zit aan te komen, wat ook logisch zou zijn, want dit is het oudste model uit het gamma.

Meer info op www.yt-industries.com

Onze test van de YT Jeffsy vind je hier: www.vojomag.nl/test-yt-jeffsy-29-cf-one-een-hartendief

DoorJan Geys