Test Ride #22 | Smeermiddelen, pluggen en framebescherming van Zéfal

Techniek
19 March 2022 — Olivier Béart

In de rubriek Test Ride komen regelmatig drie korte en beknopte testen aan bod. Maar begrijp dit niet verkeerd, een beknopter artikel wil niet zeggen dat we deze testen minder serieus nemen. Integendeel, ze worden met dezelfde ernst en ijver uitgevoerd als onze andere testen, waarbij de producten gedurende een langere periode door het team van Vojo onder de loep worden genomen.

Deze Test Ride is een beetje speciaal, want alle producten zijn van hetzelfde merk. Het Franse merk Zéfal staat al decennia gekend voor zijn pompen en bidonhouders en heeft ondertussen zijn assortiment uitgebreid met andere soorten accessoires. Deze worden altijd in de Europese Unie en zelfs meestal in Frankrijk vervaardigd, terwijl de prijs toch vrij redelijk blijft.

Uit het uitgebreide gamma hebben wij drie producten/families van accessoires gekozen: de nieuwe premium smeermiddelen (Wax/Dry, Ceramic/Wet en E-Bike), de Z Bar Plugs Tubeless Kit die je in het stuur kunt verbergen en de zelfklevende framebescherming.

Klik op de link hieronder om rechtstreeks naar de testverslagen te gaan >>>